Ondernemen in Zwolle: 9x horecazaken die te koop staan

De Hanzestad Zwolle, hoofdstad van de provincie Overijssel groeit en groeit. Niet alleen qua inwoners, maar ook aan de variatie van horeca en cultureel aanbod. De 75 meter hoge Peperbus, De Sassenpoort, Museum de Fundatie, de grachten, middeleeuws stadscentrum, parken, een van de mooiste boekenwinkels in Nederland...

Het bruist in deze stad met zijn rijke historie. Reden dat Zwolle bovendien op steeds meer toeristen mag rekenen.

Tussen 2021 en 2035 groeit het inwonersaantal van Zwolle met 11,7 procent. Dat denken onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Zwolle wordt de komende jaren daarmee grootst groeiende gemeente van de provincie.

Aangezien Zwolle zo bekeken in alle opzichten groeit, bieden we met plezier een greep uit ons aanbod in deze Hanzestad:

1. Bij Hartje
Soort horeca: restaurant, lunchroom
Aantal zitplaatsen: 75 (restaurant) + 35 (zaal)
Terras aanwezig: ja

In dit iconische ronde gebouw begint het voorjaar al met de eerste zonnestralen in januari. De locatie is supergoed bereikbaar, mede door het naastgelegen busstation. Bovendien profiteert Bij Hartje Zwolle van dagelijkse levendigheid, met bezoekers van Winkelcentrum Diezerpoort.

2. Bij Broeders
Soort horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen: 50
Terras aanwezig: ja, 35 zitplaatsen

Het Bethlehems Kerkplein is een perfect podium voor een succesvolle horecazaak. Het hart van Zwolle. De omgeving trekt zowel lokale bewoners als toeristen aan. En het monumentale pand zelf ademt geschiedenis en karakter.

3. The Crown
Soort horeca: Café
Aantal zitplaatsen: 175
Terras aanwezig: ja, 50

In het centrum vind je The Crown. Op een absolute koning van een A1-locatie, omdat het hoekpand van twee drukke straten profiteert. Aan de rechterzijkant zit dé uitgaansstraat (Voorstraat) en aan de voorkant is de Luttekestraat, die direct verbonden is aan de Grote Markt.

4. Sky bar
Type horeca: casco-horecaruimte, Café-restaurant
Aantal zitplaatsen: 75
Terras aanwezig: nee

Ontdek een buitengewone mogelijkheid om te ondernemen in het levendige Broerenkwartier van Zwolle. Deze exclusieve kans presenteert zich op de 4e verdieping van een gebouw met een oppervlakte van circa 145 m². Wat deze plek bijzonder maakt, gaat verder dan het verbluffende uitzicht op de binnenstad.

5. Boat Boutique
Type horeca: Bed & Breakfast, Hotel
Terras aanwezig: ja

Een prachtige boot die voor de (aanstaande) eigenaren prima rendeert als bed & breakfast. Afgemeerd aan de gezellige Thorbeckegracht.

6. Het Weeshuys
Type horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen: 50
Terras aanwezig: ja

Dit knusse horecabedrijf is in een korte tijd een gevestigde naam geworden in de Zwolse Horeca en niet meer weg te denken tussen de betere horecabedrijven. Sinds twee jaar heeft Het Weeshuys zelfs een vermelding in restaurantgids Lekker.

7. Eethuis Zuid
Type horeca: eethuis, cafetaria
Aantal zitplaatsen: 26

Al sinds 1980 is Cafetaria Eethuis Zuid een begrip in het zuiden van Zwolle. Met een uitgebreid assortiment onderscheidt deze zaak zich van andere cafetaria’s. Bovendien kom je hier niet alleen voor de verschillende specialiteiten, maar ook voor gezelligheid..

8. Wraps & More
Type horeca: Afhaal- en bezorgconcept
Aantal zitplaatsen: 30
Terras aanwezig: nee

De Indische buurt staat bekend om de culturele diversiteit en levendige sfeer, wat perfect past bij (het succes van!) jouw nieuwe onderneming. Het restaurant is 2 jaar geleden door de vorige eigenaren grootschalig verbouwd en gemoderniseerd.

9. Diezerstraat 117
Type horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: 20
Terras aanwezig: ja

Het gebied is een populaire winkelbestemming waar mensen naartoe komen om te winkelen, te dineren en te genieten van de levendige sfeer. De straat is vaak drukbezocht, vooral tijdens winkeluren en evenementen.