Ondernemen in Zwolle: 6x horecazaken die te koop staan

De Hanzestad Zwolle, hoofdstad van de provincie Overijssel groeit en groeit. Niet alleen qua inwoners, maar ook aan de variatie van horeca en cultureel aanbod. De 75 meter hoge Peperbus, De Sassenpoort, Museum de Fundatie, de grachten, middeleeuws stadscentrum, parken, een van de mooiste boekenwinkels in Nederland...

Het bruist in deze stad met zijn rijke historie. Reden dat Zwolle bovendien op steeds meer toeristen mag rekenen.

Tussen 2021 en 2035 groeit het inwonersaantal van Zwolle met 11,7 procent. Dat denken onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Zwolle wordt de komende jaren daarmee grootst groeiende gemeente van de provincie.

Aangezien Zwolle zo bekeken in alle opzichten groeit, bieden we met plezier een greep uit ons aanbod in deze Hanzestad:

1. Il Carpaccio
Soort horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen: 40
Terras aanwezig: ja

Il Carpaccio is sinds 2017 niet meer uit de Zwolse horeca weg te denken. Bij dit sfeervolle en kwalitatief hoogwaardige horecabedrijf voert de Italiaanse keuken de boventoon. De royale gerechten, bereid met de beste ingrediënten, worden gecompleteerd met uitmuntende wijnen.

2. Station
Soort horeca: restaurant/dagzaak
Aantal zitplaatsen: ca. 14

Vanuit dit mooie hoekpand kijk je uit op de recentelijk vernieuwde omgeving van het station. De grote hoeveelheid lichtinval, door de enorme raampartijen, geeft een open en prettige sfeer aan de verkoopruimte.

3. Ceintuurbaan
Soort horeca: productieruimte/-keuken

De moderne en volledig nieuw gerealiseerde keuken bevindt zich in een bedrijfspand van circa 300 vierkante meter aan de rand van de stad.

4. Het Weeshuys
Soort horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen: 50
Terras aanwezig: ja

Dit knusse horecabedrijf is in een korte tijd een gevestigde naam geworden in de Zwolse Horeca en niet meer weg te denken tussen de betere horecabedrijven. Sinds twee jaar heeft Het Weeshuys zelfs een vermelding in restaurantgids Lekker.

5. Eethuis Zuid
Soort horeca: eethuis, cafetaria
Aantal zitplaatsen: 26

Al sinds 1980 is Cafetaria Eethuis Zuid een begrip in het zuiden van Zwolle. Met een uitgebreid assortiment onderscheidt deze zaak zich van andere cafetaria’s. Bovendien kom je hier niet alleen voor de verschillende specialiteiten, maar ook voor gezelligheid..

6. Bar & Brood
Soort horeca: lunchroom, broodjeszaak
Aantal zitplaatsen: 40

Een horecapand, midden in het centrum van Zwolle. Aan het plein aan de Nieuwe Markt, omringd met prachtig historische panden. Zet de formule door of geef er een eigen draai aan.