Horeca aan het water te koop en te huur

Het waterrecreatieseizoen 2023 ziet er veelbelovend uit. Met meer boten, meer watersportopties en meer toerisme dan ooit tevoren. Wat goed nieuws is voor de zonnigste horeca-objecten uit ons aanbod!

Strandpaviljoens worden weer opgebouwd en er wordt weer volop geïnvesteerd door horecabedrijven (nieuw terrasmeubilair, schoonmaak, inkopen, menukaarten, verbouwingen). De branche zet alles op alles voor de te verwachten topdrukte, zodra het weer het toelaat.

Droomondernemingen aan het water

Hotspots dit jaar? Sowieso de Waddeneilanden. Door corona nam het toerisme daar sterk toe. Uit onderzoek is bovendien bekend dat een groot percentage van nieuwe bezoekers uiteindelijk converteert naar vaste bezoeker.

Andere toppers die geen betoog behoeven zijn Ridderkerk, Zwolle, Terherne, de Waddeneilanden en het Zutphen.

Je zal er maar wonen en er een succesvol horecabedrijf runnen. Dream come true, toch? Zo ja, grijp je kans:

1. De Theetuin
Locatie: Ridderkerk
Aantal zitplaatsen restaurant: 220 (+ 160 zitplaatsen zalen, +120 zitplaatsen bar)
Aantal zitplaatsen terras: 300

Dit object is in essentie een restaurant & partycentrum. Met een capaciteit voor honderden mensen tegelijkertijd. Onder andere in de gigantische tuin met 300 zitplaatsen, een terras aan het water, aanlegsteigers en bootverhuur.

2. Boat Boutique
Locatie: Zwolle

Een prachtige boot die voor de (aanstaande) eigenaren prima rendeert als bed & breakfast. Afgemeerd aan de gezellige Thorbeckegracht, in het stadscentrum van de historische Hanzestad Zwolle.

3. Restaurant PUUR & café Tante Pé
Locatie: Vlieland
Aantal zitplaatsen restaurant/café: 120 + 50
Aantal zitplaatsen terras: 110

Dit restaurant en café zijn gelegen in het enige dorp van het eiland, Oost-Vlieland. Het object biedt veel mogelijkheden, zo kan je hier naast de bestaande concepten ook een hotel-restaurant of een pension beginnen.

4. Het Anker van Texel
Locatie: De Cocksdorp
Aantal hotelkamers: 10
Aantal zitplaatsen restaurant: 30
Aantal zitplaatsen terras: 30

Het Anker van Texel is een gezellig hotel-restaurant gelegen op het grootste Waddeneiland Texel. Aan de Kikkertstraat in Cocksdorp vindt u dit kleinschalige hotel. Door de gunstige ligging op het eiland, is het hotel-restaurant de perfecte uitvalbasis voor verschillende uitstapjes.

5. Café Restaurant de Groene Weide
Locatie: Hoorn, Terschelling
Aantal zitplaatsen restaurant: 73
Aantal zitplaatsen terras: 62

Deze horeca-oase midden op Terschelling is niet voor niets al vijftig jaar een begrip. En ze is trots op een grote schare stamgasten. Vaste gasten, maar óók onder de toeristen.

6. Eetcafé 't Far
Locatie: Terherne, Friesland
Aantal zitplaatsen restaurant: 140
Aantal zitplaatsen terras: 60

De naam ’t Far (niet ver) zegt alles over de strategische ligging van het eetcafé. De hele dag is het er een komen en gaan van gasten uit het dorp, vrienden en kennissen uit de wijde omtrek en dan zijn er nog die bootladingen toeristen van de vakantiehuisjes, havens en campings in de directe omgeving.

7. Casco horecaruimte
Locatie: Zutphen

In Hanzestad Zutphen. Te huur. Aan dat water. Op loopafstand van zowel het station als het bruisende stadscentrum.