Horeca aan het water te koop en te huur

Het waterrecreatieseizoen 2023 ziet er veelbelovend uit. Met meer boten, meer watersportopties en meer toerisme dan ooit tevoren. Wat goed nieuws is voor de zonnigste horeca-objecten uit ons aanbod!

Strandpaviljoens worden weer opgebouwd en er wordt weer volop geïnvesteerd door horecabedrijven (nieuw terrasmeubilair, schoonmaak, inkopen, menukaarten, verbouwingen). De branche zet alles op alles voor de te verwachten topdrukte, zodra het weer het toelaat.

Droomondernemingen aan het water

Hotspots dit jaar? Sowieso de Waddeneilanden. Door corona nam het toerisme daar sterk toe. Uit onderzoek is bovendien bekend dat een groot percentage van nieuwe bezoekers uiteindelijk converteert naar vaste bezoeker.

Andere toppers die geen betoog behoeven zijn Giethoorn, Loosdrecht, De Amstel, Bussloo en het Sneekermeer. 

Je zal er maar wonen en er een succesvol horecabedrijf runnen. Dream come true, toch? Zo ja, grijp je kans:

1. Oude Smidse
Locatie: Ouderkerk aan de Amstel
Aantal zitplaatsen restaurant: 140
Aantal zitplaatsen terras: 85

Op een absolute prachtlocatie aan de Amstel, onder de rook van onze hoofdstad Amsterdam, bieden wij dit restaurant van formaat te koop aan. Al jarenlang een begrip in de wijde omgeving, De Oude Smidse in Ouderkerk aan de Amstel.

2. AIM
Locatie: Loosdrecht
Aantal zitplaatsen restaurant: 80
Aantal zitplaatsen terras: 110

Het uitzicht over de Loosdrechtse Plassen, vanuit de hoek waar het restaurant ligt, is ongeëvenaard. Bovendien kun hier je boot direct aan het terras aanleggen! Reken maar dat de lokale nautische fijnproevers de weg naar deze haven weten te vinden.

3. Horecapaviljoen aan het water
Locatie: Giethoorn
Aantal zitplaatsen restaurant: 60
Aantal zitplaatsen terras: 200

Op een fantastische A1-locatie in het toeristische Giethoorn wacht dit prachtig in stijl ontworpen horeca paviljoen op een net zo waardige ondernemer! Een fantastische ligging aan de Cornelisgracht, prachtig ruim (en zonnig!) terras, in de nabijheid van twee havens en de eigen parkeervoorzieningen (uniek!).

4. Noderstraun
Locatie: Schiermonnikoog
Aantal zitplaatsen restaurant: 100
Aantal zitplaatsen terras: 130

Restaurant Noderstraun staat op een van de hoogste punten van het eiland. Het Nationaal Park dat een zeer geliefde bestemming is onder wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en andere levensgenieters.

5. Restaurant PUUR & café Tante Pé
Locatie: Vlieland
Aantal zitplaatsen restaurant/café: 120 + 50
Aantal zitplaatsen terras: 110

Dit restaurant en café zijn gelegen in het enige dorp van het eiland, Oost-Vlieland. Het object biedt veel mogelijkheden, zo kan je hier naast de bestaande concepten ook een hotel-restaurant of een pension beginnen.

6. Het Anker van Texel
Locatie: De Cocksdorp
Aantal hotelkamers: 10
Aantal zitplaatsen restaurant: 30
Aantal zitplaatsen terras: 30

Het Anker van Texel is een gezellig hotel-restaurant gelegen op het grootste Waddeneiland Texel. Aan de Kikkertstraat in Cocksdorp vindt u dit kleinschalige hotel. Door de gunstige ligging op het eiland, is het hotel-restaurant de perfecte uitvalbasis voor verschillende uitstapjes.

7. Café Restaurant de Groene Weide
Locatie: Hoorn, Terschelling
Aantal zitplaatsen restaurant: 73
Aantal zitplaatsen terras: 62

Deze horeca-oase midden op Terschelling is niet voor niets al vijftig jaar een begrip. En ze is trots op een grote schare stamgasten. Vaste gasten, maar óók onder de toeristen.

8. Eetcafé 't Far
Locatie: Terherne, Friesland
Aantal zitplaatsen restaurant: 140
Aantal zitplaatsen terras: 60

De naam ’t Far (niet ver) zegt alles over de strategische ligging van het eetcafé. De hele dag is het er een komen en gaan van gasten uit het dorp, vrienden en kennissen uit de wijde omtrek en dan zijn er nog die bootladingen toeristen van de vakantiehuisjes, havens en campings in de directe omgeving.

9. Strandhuys de Enk
Locatie: (Recreatieplas) Bussloo
Aantal zitplaatsen restaurant: 60
Aantal zitplaatsen terras: 70 + mogelijkheid tot uitbreiding naar 150-180 zitplaatsen

Ingeklemd tussen steden als Apeldoorn, Zutphen en Deventer is dit dé strandtent voor hartje Nederland. Op een schitterende locatie aan het meer. Dit paviljoen is nieuw opgeleverd in de zomer van 2021!