Horeca aan het water te koop en te huur

Het waterrecreatieseizoen 2024 ziet er veelbelovend uit. Met meer boten, meer watersportopties en meer toerisme dan ooit tevoren. Wat goed nieuws is voor de zonnigste horeca-objecten uit ons aanbod!

Strandpaviljoens worden weer opgebouwd en er wordt weer volop geïnvesteerd door horecabedrijven (nieuw terrasmeubilair, schoonmaak, inkopen, menukaarten, verbouwingen). De branche zet alles op alles voor de te verwachten topdrukte, zodra het weer het toelaat.

Droomondernemingen aan het water
Hotspots dit jaar? Sowieso de Waddeneilanden. Afgelopen jaren nam het toerisme daar sterk toe. Uit onderzoek is bovendien bekend dat een groot percentage van nieuwe bezoekers uiteindelijk converteert naar vaste bezoeker.

Andere toppers die geen betoog behoeven zijn Ridderkerk, Zwolle, Terherne, de Waddeneilanden en het Zutphen. 

Je zal er maar wonen en er een succesvol horecabedrijf runnen. Dream come true, toch? Zo ja, grijp je kans:

1. De Theetuin
Locatie: Ridderkerk
Aantal zitplaatsen restaurant: 220 (+ 160 zitplaatsen zalen, +120 zitplaatsen bar)
Aantal zitplaatsen terras: 300

Dit object is in essentie een restaurant & partycentrum. Met een capaciteit voor honderden mensen tegelijkertijd. Onder andere in de gigantische tuin met 300 zitplaatsen, een terras aan het water, aanlegsteigers en bootverhuur.

2. Jachthaven Boornzwaag
Locatie: Boornzwaag, Friesland
Aantal zitplaatsen restaurant: 75
Aantal zitplaatsen terras: 180

Een sublieme locatie aan de haven van Boornzwaag. Het grote terras, met maar liefst 180 zitplaatsen, is een onmiskenbare troef voor dit restaurant.

3. Boat Boutique
Locatie: Zwolle

Een prachtige boot die voor de (aanstaande) eigenaren prima rendeert als bed & breakfast. Afgemeerd aan de gezellige Thorbeckegracht, in het stadscentrum van de historische Hanzestad Zwolle.

4. De Dining
Locatie: Vlieland
Aantal zitplaatsen restaurant: 66
Aantal zitplaatsen terras: 134

Met maar liefst 66 zitplekken binnen en nog eens 134 op het ruime terras, biedt dit horecapand voldoende ruimte voor gasten om te genieten van heerlijke gerechten en het prachtige uitzicht. Het grote terras, waar de zon de hele dag door schittert, is een sublieme plek voor ontspannen lunches, koffie of borrel en voor romantische diners.

5. Renato's Beach Club
Locatie: Overveen
Aantal zitplaatsen restaurant: 105
Aantal zitplaatsen terras: 500

De aantrekkingskracht van Bloemendaal aan Zee als populaire toeristische bestemming is het fundament voor het succes van deze horecagelegenheid. De juiste invulling maakt het plaatje helemaal af: van ontspannen strandbar tot een chic restaurant met een panoramisch uitzicht op zee.

6. Loods
Locatie: Terschelling
Aantal zitplaatsen restaurant: 85
Aantal zitplaatsen terras: 125

Met een royale bedrijfsoppervlakte van circa 282 m2 is er binnen volop ruimte. Maar wat dit object echt onderscheidt, is de ligging. Aan de rand van de jachthaven en op loopafstand tot het centrum van West-Terschelling. Compleet met uitzicht op de Waddenzee!

7. Restaurant & Boetiekhotel Omke Jan
Locatie: Woudsend (Friesland)
Aantal hotelkamers: 5
Aantal zitplaatsen restaurant: 60 - 80
Aantal zitplaatsen terras: 60 - 80

De plek waar je heerlijk tot rust komt en geniet van de weidse uitzichten over het water en het dorp.

8. Beachclub Maurik
Locatie: Maurik
Aantal zitplaatsen: 30
Aantal zitplaatsen terras: 250

Ten noorden van Maurik ligt het Eiland van Maurik, een recreatiegebied waar voor jong en oud iets te doen is. Er is een camping, recreatiepark, pitch & putt, theehuis, hondenstrand, zeilschool, evenementenlocatie en dit leuke en charmante seizoenspaviljoen.

9. Dieren
Locatie: Gelderland
Aantal zitplaatsen restaurant: 220
Aantal zitplaatsen terras: 52

Villa Veertien is een prachtig hotel-restaurant aan de rand van de IJsel. Het uitzicht over de rivier en de landerijen vormt een spectaculair levend decor.

10. Landgoed Halsaf - Babberich
Locatie: Gelderland
Aantal zitplaatsen restaurant: 60
Aantal zitplaatsen terras: 50

Op deze unieke locatie, in het schilderachtige Babberich, staat dit historische landgoed omgeven door weelderige bossen en uitgestrekte velden.