De Hanzestad Zwolle, hoofdstad van de provincie Overijssel groeit en groeit. Niet alleen qua inwoners, maar ook aan de variatie van horeca en cultureel aanbod. De 75 meter hoge Peperbus, De Sassenpoort, Museum de Fundatie, de grachten, middeleeuws stadscentrum, parken, een van de mooiste boekenwinkels in Nederland…

Het bruist in deze stad met zijn rijke historie. Reden dat Zwolle bovendien op steeds meer toeristen mag rekenen.

Tussen 2021 en 2035 groeit het inwonersaantal van Zwolle met 11,7 procent. Dat denken onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Zwolle wordt de komende jaren daarmee grootst groeiende gemeente van de provincie.

Aangezien Zwolle zo bekeken in alle opzichten groeit, bieden we met plezier een greep uit ons aanbod in deze Hanzestad:

1. Cucina Italiana

Soort horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: 40
Terras aanwezig: ja

Il Carpaccio is sinds 2017 niet meer uit de Zwolse horeca weg te denken. Bij dit sfeervolle en kwalitatief hoogwaardige horecabedrijf voert de Italiaanse keuken de boventoon. De royale gerechten, bereid met de beste ingrediënten, worden gecompleteerd met uitmuntende wijnen.

2. Pannenkoekenrestaurant

Soort horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: ca. 80
Terras aanwezig: ja

Aan de stadsgracht rond het historische centrum, met uitzicht op de oude stadsmuur, vind je hier sinds 2008 dit aantrekkelijke pannenkoekenrestaurant.

3. Graag!

Soort horeca: productieruimte/-keuken

Graag! is de foodspecialist voor organisaties die het beste uit mensen willen halen. Medewerkers verwennen met verse, gezonde, streek- en seizoensgebonden producten is de mission statement van het bedrijf.

De moderne en volledig nieuw gerealiseerde keuken bevindt zich in een bedrijfspand van circa 300 vierkante meter aan de rand van de stad.

4. Stille verkoop

Soort horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: 130
Terras aanwezig: ja

Een restaurant in het hartje van Zwolle (op een A1-locatie) staat klaar om te worden overgenomen door een nieuwe, enthousiaste ondernemer.

5. Melkmarkt

Soort horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen: 80
Terras aanwezig: ja

Restaurant Olympia maakt al 26 jaar onderdeel van de Zwolse horeca uit. Het restaurant ligt aan de Melkmarkt, centraler dan dit kun je met je bedrijf niet zitten.

6. Het Weeshuys

Soort horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen: 50
Terras aanwezig: ja

Dit knusse horecabedrijf is in een korte tijd een gevestigde naam geworden in de Zwolse Horeca en niet meer weg te denken tussen de betere horecabedrijven. Sinds twee jaar heeft Het Weeshuys zelfs een vermelding in restaurantgids Lekker.

7. Bakker Wim

Soort horeca: bedrijfsruimte met catering

Na jaren van succesvolle exploitatie nabij een supermarkt besluit Bakker Wim de stoute schoenen aan te trekken en in 2006 een online bakkerij te beginnen in de bedrijfshal aan de te Popovstraat.