Van de Weerd lanceert de afstandbestuurbare horecamakelaar

Een échte bezichtiging, maar dan op veilige afstand. Dat is het idee achter de afstandbestuurbare horecamakelaar. Het is geen website, geen app, maar een ‘real life’ makelaar die voor de horecaondernemers op pad gaat en ze via Whatsapp-video alle details van het te koop staande object laat zien. 

Samen met de potentiële koper, kiezen we een moment om het object al videobellend te laten zien. We zijn dan ter plekke aanwezig en kunnen geïnteresseerden letterlijk door de zaak heen leiden en vragen beantwoorden,” licht Ingmar Bokma, horecamakelaar en partner van Van de Weerd, toe.

Grote vraag

Ondanks de extreem moeilijke tijden voor horeca Nederland gaan de zaken bij Horecamakelaars Van de Weerd ‘gewoon’ door. Kopers anticiperen een ouderwetse drukte zodra de coronamaatregelen straks opgeschort worden. 

Ingmar: “We doen de afgelopen weken ook nog steeds traditionele bezichtigingen, waarbij we de RIVM-richtlijnen natuurlijk nauwgezet volgen, maar er is een groep die alle risico’s koste wat kost wil of moet uitsluiten.

Alle kanten op

In principe zijn alle te koop staande restaurants en hotels uit dit overzicht op afstand te bezoeken. Uiteraard gaan de makelaars uitsluitend op pad als er sprake is van serieuze interesse. “Ook overwegen we nog een soort open route, waarbij we aangeven in welke panden we op welk moment zijn, zodat mensen die in een meer verkennende fase zitten, ook aan kunnen schuiven.”

Waarmee de makelaardij ook richting die laatstgenoemde doelgroep eens te meer onderstreept dat je met Van de Weerd feitelijk alle kanten op kunt.