Verkoopproces hotel


Hoe ziet het verkoopproces eruit?

Ons hotelteam bestaat uit Jeroen Pontenagel, Bas Vanhijfte en Ingmar Bokma. Zij kennen de markt en weten welke partijen op elk moment genegen zijn uit te breiden. Tijdens het eerste telefoongesprek wordt ingeschat welke. makelaar u het beste kan bedienen. Met deze makelaar zal vervolgens een afspraak plaatsvinden als vertrekpunt van uw hotelbedrijfsobject, waaronder de onderneming (in activa- of aandelentransactie) al dan niet gecombineerd met het bijbehorende vastgoed, te verkopen of verhuren. Deze makelaar is het aanspreekpunt tijdens het hele traject.

Nu is ieder object uniek, en daarmee ook ieder traject. Toch kunnen we in grote lijn het verkoopproces als volgt samenvatten:

Werkwijze

1. Kennismaking & strategie

We plannen (op discrete wijze) een afspraak, maken kennis, doen onderzoek naar de waarde en maken met u een strategisch plan.

2. Presentatie, publicatie & matching

Al het nodige wordt uit de kast gehaald om het object te laten schitteren. Denk aan professionele fotografie, goede teksten, financiƫle onderbouwing en een sluitende aanbieding in de vorm van een verkoopmemorandum. Hierna benaderen wij (discreet) ons netwerk om de perfecte match te vinden.

3. Bezichtigingen & onderhandelen

Wij verzorgen – eventueel samen met verkoper – de bezichtiging(en) met als doel te komen tot onderhandeling en overeenstemming.

4. Juridische afhandeling & overdracht

De nodige overeenkomsten en juridische achtergrond is in huis om de overeenkomsten op te stellen, gesprekken te voeren met diverse betrokken partijen (verhuuders, accountants, fiscalisten en/of advocaten) om zo toe te werken naar een feestelijke overdracht.

Vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd hoeveel uw hotel waard is en welk moment het beste is om te verkopen? Vraag het vrijvblijvend advies(gesprek) aan: