Horeca na corona: Hoe straks verder?

Nu de eerste zaken voorzichtig weer openen, wagen we ons aan een vooruitblik op de aanstaande zomer. Om maar direct met de deur in huis te vallen: we denken dat herstel in zicht is. 

Uiteraard hebben ook wij geen glazen bol, maar een aantal ontwikkelingen wijst in de goede richting. Om te beginnen is er nu al sprake van een run op vakantie in eigen land. We voorspellen dat die vraag nog groter wordt als de maatregelen straks versoepelen, wat volgens dit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam niet lang meer hoeft te duren.

Dat onderzoek verder daargelaten blijft RIVM leidend, maar gelukkig ziet ook het RIVM licht aan het einde van de tunnel. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Op de goede weg
Een andere trend die naar verwachting aanhoudt is het steeds warmere weer in Nederland. Zo was 2019 het zesde zeer warme jaar op rij. In lijn met de trend van een opwarmend klimaat. Wat in ons land betekent dat we de komende maanden nog vele terrasdagen tegemoet kunnen zien.

Wanneer de terrassen precies open gaan en hoe de anderhalvemeter dan daar uitpakt, valt nog even te bezien. Maar als we iets geleerd hebben dan is dat dat er aan creativiteit in ieder geval geen gebrek is. We hebben er vertrouwen in dat, als het moet, er sowieso een mouw aan te passen is.

Wat voorzien we voor de makelaardij?
Ondanks dat we de afgelopen weken gelukkig nog meerdere kopers en verkopers hebben weten te verbinden, zijn ook wij toe aan een heropleving van ‘business as usual’. De afstandbestuurbare makelaar is een blijvertje, maar er kan niets op tegen elkaar gewoon in het echt te treffen.

Helemaal omdat de bedrijven die te koop staan de afgelopen weken extra veel aandacht hebben gekregen en nagenoeg allemaal strak in de verf staan. En we ook voor huurders en verhuurders veel nieuws te bieden hebben in advies en bemiddeling.

Hoogste tijd!
Net als iedereen zien we enorm uit naar een spoedig herstel. En we zijn er optimistisch over dat het tij aan het keren is. Dus zet die borrel maar vast klaar. Dan knokken we nog even door voor een vlotte horeca(her)opening om nooit te vergeten!