Horecabedrijf verkopen en horecapand verhuren
Op zoek naar een opvolger van het horecabedrijf en is de afweging het horecapand langdurig te verhuren en/of (in een later stadium) te verkopen? Dan volgen er vaak meer vragen dan antwoorden. Welke constructie is verstandig? Welke risico’s zijn er? Hoe vind je een geschikte en kapitaalkrachtige kandidaat? VDW Horecamakelaars is er gelukkig voor de antwoorden.
We adviseren, begeleiden en nemen zorgen uit handen.
Onze begeleiding bestaat uit:
- Het bepalen van de marktwaarde van de onroerende zaken en huur, en de marktwaarde van de roerende zaken/bedrijfsexploitatie
- Uitstippelen van de beste route, constructie en strategie
- Benaderen van kandidaten uit ons netwerk (indien wenselijk discreet (zonder naam en toenaam))
- Indien nodig; online en offline adverteren
- Verzorgen van bezichtigingen
- Onderhandelen
- Opmaken van de benodigde overeenkomst(en)
- Feitelijke (financiële) overdracht.
Contact
Geïnteresseerd? Of meer informatie? Neem gerust contact met ons op via horeca@vdweerd.nl of 030 2345 080
Veelgestelde vragen over verkopen
Onze waardebepaling is gebaseerd op een grondige analyse van diverse factoren waaronder de locatie, de staat van het pand, de huidige marktcondities, en de financiële prestaties van het bedrijf. We gebruiken erkende waarderingsmethoden om een realistische en marktconforme prijs te adviseren. Benieuwd hoeveel je horecabedrijf- en/of vastgoed waard is? Vraag een vrijblijvende waardebepaling aan.
De kosten, vaak ook wel de courtage genoemd, van een horecamakelaar zijn afhankelijk van het type transactie en de complexiteit van de verkoop. Bij VDW Horecamakelaars hanteren we een transparante courtage die vooraf met je wordt besproken, zodat je weet waar je aan toe bent.
Je betaalt een courtagetarief over het vastgoed en het bedrijf. Onze tarieven zijn marktconform en afgestemd op de diensten die we bieden, inclusief de begeleiding bij onderhandelingen, marketing en het afronden van de transactie.
Voor een succesvolle verkoop zijn onder andere recente financiële jaarrekeningen, huurcontracten, vergunningen en een inventarislijst vereist. VDW Horecamakelaars geeft je een overzicht van de benodigde documenten en adviseert welke informatie belangrijk is om potentiële kopers goed te informeren. Vraag alvast de verkoop checklist aan.
De duur van het verkoopproces varieert, afhankelijk van factoren zoals de locatie, type bedrijf en de marktomstandigheden. Gemiddeld duurt een verkoopproces enkele maanden tot anderhalf jaar.
Wij maken gebruik van ons uitgebreide netwerk, ons actuele zoekersbestand, gerichte marketingcampagnes en online platformen zoals Horecaspot om potentiële kopers te vinden.
Bij stille verkoop wordt een horecalocatie discreet aangeboden zonder openbare vermelding, zodat de verkoop vertrouwelijk blijft. Dit kan wenselijk zijn om de privacy van de ondernemer te waarborgen. Geïnteresseerde kopers kunnen meer informatie ontvangen na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst.
Bij de verkoop van een horecabedrijf met een lopend huurcontract kan de nieuwe eigenaar de exploitatie overnemen via een indeplaatsstellingsovereenkomst. Onze makelaars begeleiden je bij dit proces.
De overdracht omvat verschillende stappen, waaronder het opstellen van een koopovereenkomst, het afronden van de juridische documenten en de daadwerkelijke overdracht bij de notaris. Wij begeleiden opdrachtgevers tijdens elke stap van het proces om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
Bij de overname van een horecabedrijf zijn diverse vergunningen vereist, zoals een exploitatievergunning, drank- en horecavergunning en mogelijk een terrasvergunning. Het is essentieel om te weten welke vergunningen van toepassing zijn en hoe je deze kunt verkrijgen.
Wil je weten welke vergunningen je nodig hebt en waar je op moet letten bij een overname? Vraag dan onze gratis checklist horeca overname aan. Hiermee krijg je een overzicht van alle belangrijke aandachtspunten.