Horeca te koop zonder overnamekosten

Creëer jouw horecadroom in een casco horecaruimte

In veel gevallen betaal je bij het huren of kopen van een horecalocatie ook een overnamesom voor het horecabedrijf zelf. Je betaalt voor de handelsnaam, inventaris, goodwill en het huurdersbelang (aard-/nagelvaste installaties/voorzieningen). Vaak krijgen wij de vraag of je nu werkelijk die overnamesom moet betalen en of er geen andere mogelijkheden zijn. Die zijn er zeker, een mogelijkheid is te gaan voor een casco horecaruimte. Een ruimte die (vaak) leeg is van gebruik en installaties.

Voordelen van casco horeacaruimten

  • Lagere investering: bij casco horecaruimten betaal je (vaak) geen overnamesom. 
  • Volledige creatieve vrijheid: je kunt het concept van begin tot eind vormgeven, zonder beperkingen van bestaande inrichtingen

Aandachtspunten
Hoewel casco horecaruimten aantrekkelijke opties zijn, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van aanvullende kosten, zoals: 

  • Basisinrichting, voorzieningen en -installaties: hoewel je geen overnamesom betaald, moet je wel veel investeren in alle installaties, inventaris, interieur en apparatuur. Het komt voor dat een verhuurder hier in wil meedenken, echter is dit (op voornamelijk gewilde locaties) niet het geval.
  • Vergunningen: niet altijd zijn de juiste vergunningen al aanwezig. Denk aan de juiste bestemming (te checken via ruimtelijkeplannen.nl), exploitatievergunning en omgevingsvergunning voor het aanbrengen van een afzuigpijp/-installatie (het is geen gegeven dat je deze verkrijgt).

Een casco horecaruimte, in de meeste gevallen, zonder overnamesom lijkt een lagere investering te zijn. Maar houd hier rekening mee dat er vele andere kosten bij komen kijken, in tegenstelling van een bestaand bedrijf. Denk aan: basisinrichting/-installaties, vergunningen en voorzieningen.

Een casco horecaruimte heeft weer als voordeel dat je echt vanaf de basis begint en het je helemaal eigen kan maken. Jouw concept kan neerzetten hoe jij dat wil en voor je ziet. 

Casco horecaruimtes zijn ook gewild onder horecaondernemers, vooral op bijzondere (doorloop)locaties.

Als eerste op de hoogte zijn van nieuw casco horecaruimte aanbod? Schrijf je vrijblijvend in voor een zoekopdracht en ontvang passend aanbod in jouw mailbox. 

Door het hele land bieden wij diverse locaties aan. Bekijk het aanbod van casco horecaruimten hier:

0 objecten gevonden

  • Lijst
  • Kaart

Geen objecten gevonden

Zoekt u iets specifieks?

Laat uw zoekcriteria achter