Foto's

Ondernemen op stand

Gouverneursplein 36
8911 HH Leeuwarden
500 m2
195 zitplaatsen
50 terras zitplaatsen
Vraagprijs: Op aanvraag
Huurprijs: € 77.500,- per jaar

Omschrijving

Over toplocaties gesproken, veel mooier dan dit vind je bijna niet. Het Gouverneursplein in het historische centrum van Leeuwarden. Een echt horecaplein met diverse toonaangevende horecabedrijven. Het is hier waar een unieke kans zich voordoet: de mogelijkheid om een schitterend horecabedrijf aan het plein te exploiteren.

Het te huur aangeboden historische gebouw dateert uit 1680 en 1775. Het pand heeft een monumentale en statige uitstraling. Het gebouw omvat een ruime kelder, begane grond / bel-etage, verdieping en zolder-etage (opslag). De kelder is in gebruik als opslag en (wijn)kelder. Hier zijn ook de keurige, gescheiden dames- en herentoiletten gesitueerd.

Voor het gebouw is een ruim terras. Via de statige trap, die van twee zijden te betreden is, kom je in de hal met aan de linkerzijde toegang tot het restaurant en aan de rechterzijde toegang tot een besloten verkoopruimte aan de voorzijde. In deze verkoopruimte staat een volledig geoutilleerde bar en is er directe toegang tot een twééde verkoopruimte (rechtsachter in het gebouw).

Alle ruimten zijn geschikt voor restaurantexploitatie, maar lenen zich ook uitstekend voor diverse alternatieve doeleinden.
Op de eerste verdieping zijn er nog eens drie ruimten. Te weten de kleine zaal, grote zaal en keuken. Ook hier geldt weer dat deze uitstekend te gebruiken zijn als restaurant, maar ook perfect geschikt zijn voor feesten, partijen, bruiloften of zakelijke bijeenkomsten.

Capaciteit? Te over! Terras: circa 50 zitplaatsen; Begane grond: circa 100 zitplaatsen; Grote zaal: circa 75 gasten; Kleine zaal: circa 20 gasten. De kelder is zo’n 100 vierkante meter. De bel-etage en de eerste verdieping meten beide circa 200 vierkante meter. Een zee van ruimte voor een zee aan mogelijkheden. Van laagdrempelig tot luxe. Van intiem tot groots. Het is aan de aanstaande gouverneur om hier alle registers open te trekken.

Soort verkoop/verhuur: verkoop bedrijfsexploitatie + verhuur onroerend goed
Bestemmingsplan (mogelijkheden): café, restaurant, dag exploitatie, zalen en partijen
Energielabel: onbekend

Oppervlaktes & zitplaatsen
Oppervlakte totaal: 500 vierkante meter
Aantal zitplaatsen restaurant: 195 zitplaatsen
Aantal zitplaatsen terras: 50 zitplaatsen

Financiële gegevens
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: N.o.t.k.
Huurprijs per jaar: € 77.500,- excl. BTW

Meer informatie & contact
Voor meer informatie, vragen of bezichtigen neem contact op met de makelaar van dit object.

Kenmerken

Status
Beschikbaar
Type horeca
(Eet)café, Café-restaurant, Casco-horecaruimte, Restaurant
Vraagprijs
Op aanvraag
Huurprijs
€ 77.500,- per jaar
Oppervlakte (VVO)
500 m2
Liggingskenmerken
Winkelcentrum
Zitplaatsen
195
Zitplaatsen terras
50
Bouwjaar
1680
Terras
Ja
Woonruimte
Nee

Bekijk op de kaart