Foto's

Mooie kluif!

Weerwal 15
1441 AL Purmerend
290 m2
75 zitplaatsen
75 terras zitplaatsen
Vraagprijs: Op aanvraag
Bedrijfsexploitatie: n.o.t.k.

Omschrijving

Hou je vast. Allereerst is er het restaurant. Met ‘the best steak in town’, gespecialiseerd in de Zuid-Amerikaanse keuken. Het fundament voor rendement in dit historische pand in het centrum van Purmerend. Daarbovenop vind je een heerlijke, ruime woning van 242 m2. Op het terras achter is plaats voor 75 gasten. En dan is er nog een ontwikkelmogelijkheid om hier liefst vier appartementen te realiseren.

Sinds 1992 staat ‘Restaurant Gachita’ bekend om zijn hoogwaardige gerechten, sfeervolle muurschilderingen en karakteristieke houten balken. De Zuid-Amerikaanse stijl draagt bij aan een warme en gastvrije setting. Het restaurant bestaat uit een zitgedeelte aan de voor- en achterkant, met in het midden de bar, een halfopen keuken en een populaire chef’s table. Binnen biedt het restaurant plaats aan 75 gasten, met de mogelijkheid om ook buiten op het terras te zitten. In zon en lekker beschut tegelijk.

Ideale combinatie wonen en werken
Boven het restaurant bevindt zich de riante woning met een eigen entree via een trap. De woning is verdeeld over 3 verdiepingen. Op de eerste etage is er een ruime en lichte woonkamer met een open keuken en kookeiland. De keuken is voorzien van diverse apparatuur. Openslaande deuren in zowel de keuken als de woonkamer leiden naar een zonnig dakterras.

De sfeer wordt versterkt door houten balken die over beide etages lopen. De tweede etage herbergt 3 slaapkamers en een badkamer, waarvan 1 slaapkamer toegang heeft tot een ruim balkon. Op de derde etage bevindt zich een grote zolder.

Last but not least
Het terrein achter het pand, dat zich uitstrekt van het restaurant tot aan de Kerkstraat, is volledig geheid en biedt de mogelijkheid om vier gestapelde appartementen te bouwen. De huidige eigenaresse heeft een architect ingeschakeld om tekeningen te maken voor deze appartementen, inclusief ruimte op de begane grond voor bergingen. Dit resulteert in appartementen van circa 41, 66, 66 en 50 vierkante meter.

Een vergelijkbare ontwikkeling heeft plaatsgevonden op het naastgelegen perceel aan de Kerkstraat 15 en verder, in de late jaren negentig.

Kenmerken

Status
Beschikbaar
Type horeca
Belegging, Café-restaurant, Restaurant
Vraagprijs
Op aanvraag
Bedrijfsexploitatie
n.o.t.k.
Oppervlakte (VVO)
290 m2
Liggingskenmerken
In centrum
Zitplaatsen
75
Zitplaatsen terras
75
Bouwjaar
1750
Terras
Ja
Woonruimte
Ja
Overname personeel
Ja

Bekijk op de kaart