Foto's
Plattegronden

Geoliede (tijd)machine

Vleutenseweg 382
3532 HW Utrecht
383 m2
85 zitplaatsen
Huurprijs: € 78.261,- per jaar
Bedrijfsexploitatie: € 215.000,-

Omschrijving

Eerst onder de naam Louis Smulders & Co. en later als Machinefabriek Jaffa, en de afgelopen jaren varend onder de vlag van Brasserie Jaffa, is het hier al eeuwenlang een drukte van belang. Koud kunstje om die geoliede machine draaiende te houden. In het prachtig ingerichte Villa Jaffa, aan de Vleutenseweg in Utrecht.

De hoogtijdagen van de industrie liggen alweer even achter ons; vandaag geniet je op deze plek van een heerlijke lunch of diner. In het sfeervolle interieur binnen, of – meer dan 120 dagen per jaar – in die prachtige groene tuin.

De centrale ligging maakt Brasserie Jaffa nog aantrekkelijker. Het is goed bereikbaar met de fiets en te voet, alsook met de auto en helemaal goed met het ov. De bus stopt direct voor het restaurant! Maar een wandelingetje door Lombok is misschien leuker. Vanaf Utrecht centraal is het hooguit een kwartiertje lopen naar deze mediterrane oase: Jaffa!

Mooi!

Jaffa betekent mooi. En de (heel) oude havenstad aan de Middellandse Zee, Jaffa, kent dan ook een mooie geschiedenis. Wikipedia: “De stad is een van de oudste steden van de wereld en is de oudste havenstad in het oostelijke Middellandse Zeegebied. In de bronstijd maakten de Egyptenaren deze plaats tot een bolwerk met rondom koninklijke tempel-staatjes. In de twaalfde eeuw voor Chr. (!) werd het bewoond door Filistijnen, die zich langs de gehele kustlijn tot voorbij Gaza vestigden.”

Nog een wat ons betreft mooie, inspirerende referentie is de Jaffa-sinaasappel. “In 1871 brachten Duitse Tempeliers nabij Jaffa hun sinaasappelen onder de merknaam Jaffa op de markt. In 1873 telde de streek 420 sinaasappelplantages. Tussen 1922 en 1939 nam de export van sinaasappelen via Jaffa toe van 1,25 miljoen tot 15,25 miljoen kisten. In 1939 besloeg de citrusproductie 293 km², gelijkelijk verdeeld tussen Arabische en Joodse telers. Na de Israëlische onafhankelijkheid nam het areaal nog toe tot 425 km².”

Daar gaat je (horeca)ondernemershart sneller van kloppen toch? Met zoveel links naar een roemrucht verleden, zowel dichtbij met (Turks) Mediterraans op het menu in de Villa, als verder weg historisch en culinair toen. En dat met zoveel positieve outlook naar morgen. Brasserie Jaffa is mede daarom misschien wel het mooiste dat we in ons horeca-aanbod hebben! Alle reden om op deze reis door de tijd vandaag nog contact op te nemen met Hubert Roos of Ingmar Bokma.

Soort verkoop/verhuur: Verkoop bedrijfsexploitatie + overname lopende huurovereenkomst
Soort horeca: Brasserie
Plaats: Utrecht
Regio/ligging: Utrecht
Bedrijfswoning: nee
Bestemming: horeca in de categorie B, C en D1 (café, cafetaria, restaurant en lunchroom)

Oppervlaktes & zitplaatsen
Oppervlakte totaal: 835 vierkante meter (kadastraal)
Verkoopruimte: restaurant en twee zaalruimten (waarvan één in verbinding staat met het restaurant)
Aantal zitplaatsen restaurant: 85 zitplaatsen (incl. zaalruimte)
Aantal zitplaatsen terras (deels overdekt): 75-100 zitplaatsen

Financiële gegevens
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 215.000,-
Huurprijs per jaar: € 78.261,- excl. BTW*
Huurinkomsten eerste verdieping: € 2.981,- per maand excl. BTW (incl. servicekosten)

*de huurprijs geldt voor het gehele object. Derhalve inclusief zes kantoorruimtes op de eerste verdieping en drie verblijfsruimtes op de tweede verdieping. De eerste verdieping is tot maart 2023 verhuurd aan een kantoorgebruiker. Bij het jaarrond onderverhuren van de eerste verdieping bedraagt de ‘netto huur’ ten behoeve van het (horeca)bedrijfsgedeelte ruim € 40.000,- a € 45.000,- excl. BTW per jaar.

Interesse?
Neem voor meer informatie of het plannen van een bezichtigingsafspraak contact op met Cas Meuleman.

Kenmerken

Status
Beschikbaar
Type horeca
(Eet)café, Café-restaurant, Dagexploitatie, Lunchroom, Restaurant
Huurprijs
€ 78.261,- per jaar
Bedrijfsexploitatie
€ 215.000,-
Oppervlakte (VVO)
383 m2
Liggingskenmerken
Woongebied
Zitplaatsen
85
Bouwjaar
1900
Terras
Ja
Woonruimte
Nee
Overname personeel
Nee

Bekijk op de kaart