Horecatern nummer 28, december 2009

Alstublieft: alweer een kersverse Van de Weerd Horecatern! De Nieuwsbrief  boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.

Veel leesplezier!

 BasVanhijfte2007aangepast2

Bas Vanhijfte
algemeen directeur
 


VAN DE WEERD SELECTEERT

Culinair restaurant in het zuiden van de provincie Noord-Holland
 

             
 Dit sfeervolle restaurant, gelegen op een A1 locatie, heeft een gevarieerde Frans-Internationale keuken voor de zakelijke en de privé-markt. Het is een zeer compleet en goed ingericht bedrijf. Het restaurant heeft ca. 90 zitplaatsen en een terras met ca. 40 zitplaatsen. Parkeergelegenheid in directe omgeving. Vraagprijs: Onroerende zaak € 795.000,– k.k., Bedrijfsexploitatie € 200.000,– Totaal: € 995.000,–. Voor meer informatie: Symen Bouma.

Uniek horecabedrijf in het Gooi

 Horeca bedrijf in t Gooi

Dit prachtig – aan het water – gelegen horecabedrijf is gevestigd in een rijksmonumentaal pand. Dit volstrekt unieke restaurant met meerdere multifunctionele en historische zalen is uitermate geschikt voor allerhande diners, vergaderingen, feesten en/of partijen. Ruime terrassen aan voor- en achterzijde van het pand. Tevens unieke kantoorruimte te huur! Overname bedrijfsexploitatie, huur bedrijfspand. Financiële informatie: Omzetindicatie € 1.150.000,–. Vraagprijs exploitatie € 475.000,–. Voor meer informatie: Joey Hehamahua.
 


VAN DE WEERD FELICITEERT 

Het Licht brandt weer in De Kwip

De Kwip 
ZEVENBERGEN – Ineens brandde er weer licht bij café De Kwip.
Aarzelend hingen de eerste gasten aan de deurklink, schoven het gordijntje opzij en trokken als vanzelf naar de toog. Daar stond Miranda Lambregts (33) achter, de nieuwe kasteleinsvrouw van het etablissement dat in 2001 nog het predikaat ‘beste dorpscafé van het jaar’ kreeg. De in Klundert woonachtige Lambregts is van plan de oude reputatie van de kroeg ten tijde van de familie Quispel weer in ere te herstellen (Bron: BN deStem). 

Joey Hehamahua Van de Weerd Horecamakelaardij begeleidde Staf Horeca exploitatie Utrecht bij de verkoop van De Kwip. Met Miranda Lambregts denkt Hehamahua de meeste geschikte kandidaat voor het café te hebben gevonden. ‘’Miranda werkt al jaren in de Kwip, kent alle ‘ins en outs’, de medewerkers, leveranciers en de vaste gasten. Het juiste recept voor een gezonde bedrijfsvoering.’’ Van de Weerd Horecamakelaardij wenst Miranda veel succes!
 


NIEUWS

 ABN AMRO: ‘Horeca stabiliseert in 2010’
De horeca staat op het punt zich te herstellen. Maar eerst treedt er stabilisatie op. Dat voorspelt ABN AMRO in de SectorScope voor 2010. 

De recessie is officieel ten einde, maar de crisis wordt op meso- en microniveau nog in volle hevigheid ervaren. De ABN AMRO SectorScope meldt dat de helft van het Nederlandse bedrijfsleven medio 2010 herstelt. Volgens onderzoeker Jacques van de Wal is de helft van de sectoren herstellende of op de grens van herstel. ‘Een voorbeeld daarvan in de horeca, waar stabilisatie optreedt. Wat ons betreft is het glas dan ook zeker half vol’.

Kijkend naar alle sectoren stelt Van de Wal dat het beeld in juli 2010 tweeledig zal zijn. ‘We zijn uit het dal en de blik is voorwaarts. Toch zullen niet alle sectoren herstel vertonen. Zo zullen retail en bouw het komende half jaar niet herstellen.’ De SectorScope bepaalt voor tien sectoren per kwartaal de positie in hun eigen cyclus. Ook wordt aangegeven hoe de sectoren ten opzichte van elkaar zijn gepositioneerd en geeft het een voorspelling waar sectoren zich over drie tot zes maanden in hun cyclus zullen bevinden (Bron: Misset Horeca).

Horeca bespaart door opwekken eigen stroom
Het Energiecentrum wil dat horecabedrijven die veel warmte nodig hebben zoals hotels en vakantieparken hun eigen stroom gaan opwekken. Stimulans voor horecabedrijven: een besparing van 15 procent op de totale energiekosten.

Het energiecentrum heeft hiervoor een online scan gemaakt waarmee horecaondernemers kunnen bepalen of de eigen stroomopwekking voor hen geschikt is. Het systeem waarmee dit gebeurt is Warmtekrachtkoppeling, kortweg WKK. Bij WKK wordt met gas eigen elektriciteit opgewekt waarbij de vrijgekomen warmte niet via de schoorsteen verdwijnt maar effectief wordt gebruikt. Hiermee kan een bedrijf ongeveer 15 procent besparen op de totale energiekosten. De WKK is vooral geschikt voor hotels, wellness-bedrijven, zwembaden en vakantieparken. WKK wordt nu vooral veel toegepast in de tuinbouw.

Via de online scan kunnen horecaondernemers op basis van de elektriciteits- en gasvraag binnen een minuut bepalen of WKK een rendabele investering kan zijn. Koninklijke Horeca Nederland is betrokken bij het project. Vijf leden krijgen een kosteloos onderzoek naar de mogelijkheden voor WKK binnen hun bedrijf(Bron: Misset Horeca).


 

VRAGEN, OPMERKINGEN, SUGGESTIES?

 Heeft u naar aanleiding van deze Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met één van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel  030 234 50 80 of surf naar www.vdweerd.nl.