Horecatern nummer 27, november 2009

 Alstublieft: alweer een kersverse Van de Weerd Horecatern! De Nieuwsbrief  boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.
Veel leesplezier!

BasVanhijfte2007aangepast2
Bas Vanhijfte
algemeen directeur


VAN DE WEERD SELECTEERT

Multifunctioneel horecabedrijf aan de Rijksweg A2

Horecamakelaar Bas Vanhijfte

 Dit horecabedrijf met een hoge attentiewaarde beschikt over een restaurant / brasserie met ruim terras,  multifunctionele en daglichtrijke zalen, dubbele toiletgroep, keuken/ spoelkeuken, diverse opslag- en personeelsruimten en is gelegen tussen Utrecht en Eindhoven direct aan de Rijksweg A2. Ruim voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Overname bedrijfspand en bedrijfsexploitatie. Huur van bedrijfspand is bespreekbaar.Financiële informatie: Vraagprijs onroerende zaken € 1.300.000,–. Vraagprijs bedrijfsexploitatie€ 500.000,–. Voor meer informatie: Joey Hehamahua

Restaurant Het Steakhouse te Wageningensteakhousewagenigen
                                
Restaurant het “Steakhouse” is een veelzijdig restaurant op een ideale plek in het hart van Wageningen gevestigd in de catacomben van een voormalig hotel. Boven het bedrijf bevindt zich een  zelfstandig appartement. Het Steakhouse is een gezellig sfeervol restaurant met een uitgebreide menu kaart en is vooral gespecialiseerd in allerlei soorten vlees. Op reservering biedt dit restaurant gevarieerde buffetten aan. Het restaurant heeft een capaciteit voor ca. 75 personen en het bijliggende terras voor ca. 30 personen. Restaurant ‘’t Steakhouse’ is als horecabedrijf goed zichtbaar, herkenbaar en bereikbaar en heeft parkeergelegenheid in de directe omgeving op gemeentelijke parkeerterreinen. Vraagprijs roerende zaken en goodwill:  € 85.000,–. Huur: € 37.320,– per jaar excl. BTW, incl. appartement. Voor meer informatie: Symen Bouma


VAN DE WEERD FELICITEERT                 

 
Uniek horecaobject te Maarssen
In de unieke Bethunepolder, gelegen in het prachtige landelijke grensgebied tussen Maarssen en Utrecht, ligt deze unieke horecalocatie. Sinds 2003 is dit welbekende en succesvolle bedrijf in handen van Debuut B.V. In september toonden Jack en Irma Westerhout, eigenaren van horecabedrijf Le Passant te Utrecht, hun interesse in het paviljoen. Met dit bedrijf maken Jack en Irma Westerhout een nieuwe start.

Begin november is dit bijzondere horecabedrijf, onder begeleiding van Joey Hehamahua van Van de Weerd Horecamakelaardij, overgedragen. Het vernieuwde restaurant opent met ingang van 1 januari 2010 haar deuren onder de naam De Heeren van Maarssen. Het bedrijf behoudt haar klassieke en authentieke uitstraling.

Grand Café Restaurant en Club Gooiland weer open! 
Het Gooische Grand Café Restaurant en Club Gooiland is weer open! Oud-exploitant Arno Haye en de familie Yuen hebben het Grand Café Restaurant en Club Gooiland nieuw leven ingeblazen.
De club en het restaurant zijn onderdelen van het monumentale complex Gooiland, eigendom van horecaondernemer Giovanni van Eijl. Met een oppervlakte van 10.000 m² is dit één van de grootste horecalocaties in Nederland.
Van de Weerd Horecamakelaardij begeleidde de heer Van Eijl bij de verkoop van het Grand Café Restaurant en de Club. Wij wensen beiden veel succes in de toekomst! 

 


VAN DE WEERD TAXEERT    

Het taxeren van horecabedrijven is een complexe aangelegenheid. Of het nu gaat om een verkoop, aankoop, verhuur, inhuur of financiering; een goed onderbouwd taxatierapport is een absolute voorwaarde voor een succesvolle transactie of een solide bedrijfseconomische beslissing.

Van de Weerd Horecamakelaardij maakt onderscheid in het taxeren van onroerende zaken (pand en huurwaarde) en roerende zaken (inventaris en goodwill). Om de exacte waarde van (een onderdeel van) een horecabedrijf vast te stellen is het noodzakelijk inzicht te hebben in een groot aantal factoren die van invloed zijn op de waarde. Denk hierbij aan de mogelijkheden van de onderneming, het bedrijfsconcept, de bouwkundige situatie, de marktsituatie en financiële gegevens van de onderneming.

Maar hoe bepaal je nu exact de waarde van een (on)roerende zaak? Hoe onderscheid je een luchtkasteel van een goed gefundeerd bouwwerk? En hoe onderscheid je een matige bedrijfsvoering van een solide onderneming? Van de Weerd Horecamakelaardij is gespecialiseerd in het taxeren van horecagerelateerde (on)roerende zaken en geeft u graag antwoord op deze en andere taxatievragen.
Van de Weerd is u van dienst met:

onroerende zaak taxaties
bedrijfsexploitatie taxaties (inventaris en goodwill)
inventaris taxaties
goodwill taxaties
huurwaarde taxaties

Klik hier om een horeca taxatie opdracht te plaatsen.


NIEUWS  

Logo McDonald’s wordt groen
Het overbekende logo van McDonald’s, met een grote gele M op een rode achtergrond, gaat verdwijnen in Europa. De fastfoodketen verandert de kleur achter de M in groen, en hoopt zo een milieuvriendelijker imago te krijgen.
Dit meldt het AD. ‘Met de nieuwe uitstraling willen we overbrengen dat we verantwoordelijk omgaan met natuurlijke bronnen. In de toekomst zal hier steeds meer de nadruk op gaan liggen’, aldus een vertegenwoordiger van McDonald’s Duitsland.

Nog niet bekend
Het oude logo zal nog voor het einde van dit jaar verdwijnen bij ongeveer honderd Duitse vestigingen. Enkele Britse en Franse winkels zijn al overgestapt.Het is nog niet bekend wanneer de Nederlandse vestigingen van de fastfoodgigant het nieuwe logo krijgen (bron: www.zibb.nl).

Grootste restaurant ter wereld in China
Het grootste restaurant ter wereld staat in China. De eetgelegenheid telt maar liefst vijfduizend zitplaatsen en biedt gelegenheid aan driehonderd koks.

Het gaat om het West Lake Restaurant in Changsha, met 2,1 miljoen inwoners de hoofdstad van de zuidelijke provincie Hunan. Het enorme restaurant wordt geleid door een vrouw, Chin. Dat meldt Televizier.nl.
Een van de specialiteiten van het restaurant is gebakken doch levende vissen. De dieren worden aan hun kop vastgehouden en dertig seconden lang in een wok gebakken. Verder valt in het restaurant op dat er onder het personeel krijgsliederen worden gezongen om de moed erin te houden (bron: www.missethoreca.nl).

Michelin: Nederland stabiliseert
De gastronomie in Nederland is aan het stabiliseren, ziet hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin. Maar stilstand is in zijn ogen alles behalve achteruitgang.

‘Als we kijken naar de sterren die vervallen zijn, dat zijn restaurants die ofwel hun formule hebben aangepast, zijn gesloten of zijn verhuisd. Nergens is een ster afgenomen omdat het niveau is teruggezakt.’De sector heeft het volgens Loens niet makkelijk. ‘Het is een moeilijk jaar, een crisisjaar. Voor topzaken moet draagvlak zijn. Er moeten genoeg gasten bereid zijn ervoor te betalen.’

Dat draagvlak ontbreekt teveel voor een grote groei aan de top. Met elf nieuwe restaurants met een ster groeit de basis wel gestaag door.Ook in de rest van de gids, onder de restaurants die wel zijn opgenomen maar geen ster dragen, gebeurt volgens Loens voldoende. ‘We hebben vijftien procent vervangen, de selectie gaat even hevig door als altijd’ (bron: www.missethoreca.nl).


MEDEWERKER AAN HET WOORD    

 SiemenBouwmaT
Symen Bouma: Senior Adviseur horecabedrijven, sinds 1993 bij Van de Weerd Horecamakelaardij.

Symen houdt zich hoofdzakelijk bezig met de bemiddeling bij aan- en verkopen van horecabedrijven, het adviseren van (startende) horecaondernemers en het taxeren van horecabedrijven.
Deze rasechte Fries is sinds jaar en dag dé horeca-adviseur van Noord Nederland. “Ik ben altijd werkzaam geweest in toonaangevende horecabedrijven, was tien jaar ondernemer en werk sinds 1991 in de horecamakelaardij. Inmiddels versterk ik al jaren met veel plezier het team van Van de Weerd Horecamakelaardij.” Email: sbouma@vdweerd.nl.


VRAGEN, OPMERKINGEN, SUGGESTIES?

Heeft u naar aanleiding van deze Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met één van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80 of surf naar www.vdweerd.nl.