Horecatern nummer 26, november 2009

 Alstublieft: alweer een nieuwe editie van Van de Weerd Horecatern! De Nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.
Veel leesplezier!

Horecamakelaar Bas Vanhijfte 

Bas Vanhijfte
algemeen directeur 


 VAN DE WEERD SELECTEERT

Discotheek / Café en Lounge ‘The One’ te De Kwakel (Uithoorn)

BARKLEINbeachloungeKLEIN2DISCOKLEIN

Te koop aangeboden: Bijzonder gelegen aan het sportcomplex ‘De Amstelhof’. Dit horecabedrijf bestaat uit een discotheek met een capaciteit voor 600 pax, een café voor circa 110 pax en een ‘The Beach Lounge’ voor circa 130 pax. The One is een veelzijdig horecabedrijf en kan worden gebruikt voor o.a., bruiloften, vergaderingen en (bedrijfs)feesten. Financiële informatie: Vraagprijs onroerende zaken en exploitatie € 495.000,–. Huur ‘The Beach Lounge’ € 9.600,– per jaar. Voor meer informatie: Joey Hehamahua.

Restaurant ‘BernisseMolen’ Geervliet

molenkleininterieurmolenkleinmolenklein2
 
 Te koop aangeboden: Dit bekende en luxe restaurant is gevestigd in een prachtige Windkorenmolen uit 1851 in het Zuidhollandse Geervliet. Het object beschikt over circa 45 zitplaatsen, terras met circa 30 zitplaatsen, (open) keuken, toiletgroep, diverse opslagruimten en voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Volledig ingerichte inventaris van twee jaar oud en bevindt zich in zeer goede staat. Mogelijkheid tot koop of huur van de onroerende zaken. Financiële informatie: Vraagprijs onroerende zaken en inventaris € 675.000,– k.k. (het object is een Rijksmonument: Er hoeft geen overdrachtsbelasting te worden betaald). Huurprijs € 4.000,– per maand, exclusief BTW. Voor meer informatie: Bas Vanhijfte of Joey Hehamahua. 


 VAN DE WEERD FELICITEERT                 

 Auberge aan het Hof te Blokzijl

auberge_03klein

Ruim tien jaar werd dit restaurant – voorheen bekend als Hof van Sonoy – succesvol uitgebaat door patron-cruisiner Paul Van Staveren. Enkele jaren geleden viel hem daardoor een bekroning met een ster van Michelin toe. Recentelijk hebben Frans Hautvast en Selma de Munk het stokje van hem overgenomen en zijn er na een grondige verbouwing hun ‘Auberge aan het Hof’ begonnen. De kaart werd iets laagdrempeliger en het restaurant werd iets warmer aangekleed. Dit heeft onmiddellijk effect waardoor bezoekers en bewoners van Blokzijl hun restaurant al goed weten te vinden. Van de Weerd Horecamakelaardij verkocht de zaak voor Paul van Staveren. We wensen hem veel succes in de toekomst.

Nieuwe McDonald’s geopend in Leidsche Rijn

mcdonalds_logo

McDonald’s heeft een nieuwe vestiging geopend in The Wall in Utrecht. The Wall is een winkelcentrum dat is verwerkt in de rode geluidswal langs de rijksweg A2 bij Utrecht met daarin verschillende megastores.
Deze prachtige vestiging is een wekome aanvulling op de bestaande bedrijvigheid in het winkelcentrum. Verder is deze McDonald’s vestiging de eerste in het ontwikkelingsgebied Leidsche Rijn. De medewerkers van Van de Weerd horecamakelaardij wensen hun opdrachtgever veel succes met de ontwikkeling van deze en alle toekomstige vestigingen. 


 HORECAMAKELAARS NEDERLAND        

Het taxeren of verkopen van een horecabedrijf is een vak apart. Specifieke kennis van de bedrijfstak, inzicht in het landelijk aanbod en relevante contacten zijn hierbij onontbeerlijk. Daarom zijn vijf makelaarskantoren met deskundigheid in het taxeren alsmede aan- en verkoop van horecabedrijven, verenigd in ‘Horeca Makelaars Nederland’ (HMN). Zij bieden een landelijke dekking.

Doel van de samenwerking is profilering van het specialisme, vergroten van de aanwezige kennis en uitwisseling van het landelijk horeca-aanbod alsmede het uitwisselen van zoekers naar horecabedrijven.

Meerwaarde
Om tot een goede waardebepaling van een horecabedrijf te komen, kijken de aangesloten makelaars niet alleen naar de bouwkundige staat van het specifieke onroerend goed, maar ook naar de inventaris en goodwill. Voorafgaand aan de waardebepaling, is het noodzakelijk de exploitatiemogelijkheden die het onroerend goed in zich heeft vast te stellen. Die bepalen uiteindelijk de waarde van het gehele bedrijf. Met deze methodiek onderscheiden de leden van HMN zich van andere bedrijfsmakelaars. De dienstverlening omvat:
verkoopbemiddeling
aankoopbegeleiding
huur en verhuurbemiddeling
beleggingsadviezen
projectbegeleiding
taxatie horecabedrijfspanden
taxatie horecabedrijven (inventaris en goodwill)
taxatie horeca-inventaris
second opinions
financieringsadviezen
bedrijfseconomische adviezen
haalbaarheidsonderzoeken
Horecamakelaardij is een vak apart en vraagt om discrete en professionele begeleiding. Zoekt u een horecabedrijf of wilt u juist uw bedrijf verkopen? Kies dan de makelaars, die van dit vak een specialisme hebben gemaakt.

De website van Horecamakelaars Nederland is in een nieuw jasje gestoken. Op de nieuwe site is nu ook het HMN Magazine online te bekijken. Nieuwsgierig? kijk op www.horecamakelaars.nl


 NIEUWS    

Loon horeca stijgt meer dan gemiddeld
Werknemers in de horeca hebben met een loonstijging van drie procent hun loon meer dan gemiddeld zien stijgen. Dit terwijl de horeca in de voorgaande vijf jaar juist de bedrijfstak was met de laagste loonstijgingen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, CBS.

Het gemiddelde cao-loon lag in het derde kwartaal van dit jaar 2,4 procent hoger dan een jaar eerder, voor de horeca bedroeg de stijging drie procent. De stijging van de lonen is duidelijk lager dan en de eerste twee kwartalen van dit jaar. Toen bedroeg de gemiddelde toename respectievelijk 3,7 en 3 procent. ‘De effecten van de economische crisis komen steeds meer tot uiting in de cao-lonen’, aldus het CBS. Volgens het CBS worden bij nieuw af te sluiten CAO’s nog wel looneisen gesteld, maar zijn de uitkomsten gematigder. De loonstijgingen in het derde kwartaal waren in een kwart van de gevallen dit jaar overeengekomen (Bron: Misset Horeca). 


 VRAGEN, OPMERKINGEN, SUGGESTIES?

Heeft u naar aanleiding van deze Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met één van onze makelaars? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel                 030 234 50 80         of surf naar www.vdweerd.nl.