Horecatern april 2019

Misschien wel (véél) meer dan twee cafés

Ter overname: Café Ledig Erf én Café Het Hart! En 1 en 1 is 3+ in dit geval, want de gezamenlijke historie van beiden, de verhalen, hun bijdrages aan hoe de stad er vandaag uitziet… Als er twee cafés zijn die Utrecht zo’n beetje belichamen dan zijn het deze twee, vooruit drie dus, wel!

Café Ledig Erf is een naam in Utrecht en heeft hier de afgelopen jaren meermaals erkenning voor ontvangen. Onder meer in de vorm van een plek op de Misset Café Top 100.

Het bedrijf bevindt zich binnen de singels van de stad, in een prachtig Jugendstil-pand. Dit alom bekende café beschikt naast de 50 zitplaatsen binnen over een riant terras met zo’n 250 zitplaatsen. Hier wordt op zomerse dagen door gasten vanuit de hele regio genoten van onder meer de 9 verschillende bieren van de tap en circa 75 speciaalbieren van de fles.

Café Het Hart is gevestigd op de hoek van de Neude (Het Hart van Utrecht!) en de drukke Voorstraat. Deze straat heeft de afgelopen jaren een behoorlijke metamorfose ondergaan door het vestigen van diverse (inmiddels geslaagde) horecaconcepten als: De pizzabakkers, SLA, The Village en Gys.

Café Het Hart opende in 1998 haar deuren aan de Voorstraat en is er inmiddels niet meer weg te denken. Het Hart – 50 plaatsen binnen en een terras met 20 zitplaatsen – introduceerde in 1998 live-DJ’s in Utrecht en zet deze traditie tot op heden voort.

Met het bekendste (horeca)plein van Utrecht voor de deur, bruist het enorm hier.

Kortom, 2 cafés ter overname aangeboden in het absolute centrum van Utrecht, een unieke kans! Beide cafés worden gezamenlijk verkocht op basis van een openbare inschrijving.

Voor meer informatie hierover, bel met Bas Vanhijfte op 030-2345080 of mail naar bvanhijfte@vdweerd.nl

Omzet horeca stijgt 1,8 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2018 met 1,8 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, steeg met 1,7 procent. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met……klik hier voor het volledige artikel.

Hier valt alles op z’n plek, in Zutphen!Als tafelen een kunst is, dan is het een kunst die Galantijn al meer dan 30 jaar als geen ander verstaat. Niet voor niets kent het restaurant dan ook een enorme schare vaste gasten.

Het is een warm thuis, óók voor wie er voor het eerst dineert, en óók voor de nieuwe ondernemer die het stokje van de huidige eigenaren overneemt.

Dat het gewoon goed voelt, proef je aan de ambachtelijke Frans-Nederlandse keuken, alsook aan het decor van het restaurant. Een huiselijke sfeer, omlijst met diverse wisselende exposities. Waar in de huidige opstelling (ruim opgezet) 40 gasten dagelijks van genieten.

En buiten op het terras is plaats voor nog eens 30 gasten.

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Cas Meuleman. Bel 030-234 50 80 of mail naar cmeuleman@vdweerd.nl

Schitterend gelegen in Ulft (casco verhuur!)

Op zo’n twee kilometer van de Duitse grens in het pittoreske dorpje Ulft, hebben we deze onlangs opgeleverde casco horecaruimte beschikbaar gekregen. Met op het gunstig gelegen terras een prachtig uitzicht over de Oude IJssel. De prominente locatie bevindt zich aan de ‘poort’ van Ulft aan de F.B. Deurvorststraat (2).

Op de begane grond bevindt zich de (casco) restaurantruimte van ca. 215 m² (BVO) met de mogelijkheid een ruim terras te realiseren. Tijdens de bouw is door de eigenaar al rekening gehouden met diverse (horeca)voorzieningen. Op de verdiepingen bevinden zich zeven (zelfstandige) appartementen die regulier (zullen) worden verhuurd door de pandeigenaar.​

Dit casco horecabedrijfsobject ligt op een steenworp afstand van het centrum van Ulft, direct aan de Oude IJssel. En is mede daarom uitstekend geschikt voor een groot scala aan horecamogelijkheden, denk aan; restaurant, lunchroom of grand-café.

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-234 50 80 of mail naar ibokma@vdweerd.nl

Alcoholvrij niet meer weg te denken van kaart

De populariteit van 0%-dranken stijgt ieder jaar. 4 experts geven tips voor op uw terraskaart. “Van een gin-tonic zonder alcohol kijkt niemand dit jaar nog vreemd op.”

Alcoholvrije dranken zijn in trek en worden steeds populairder … klik hier voor het volledige artikel.

Lokaal is speciaal

Een compleet restaurant, in het centrum van het bijzondere Naarden-Vesting, op een presenteerblaadje! Op de hoek van de Pastoorstraat, om de hoek van de Grote Kerk Naarden ligt dit startklare restaurant, Lokaal wijn & eten.​

​Ontworpen voor (en geliefd door!) de vele locals.​

In 2014 onderging Lokaal een grondige verbouwing met als resultaat het huidige eigentijds hippe concept met vintage meubels en originele oude schoolstoelen. Hierbij is een compleet nieuwe keuken (inclusief Winterhalter Vaatwasser met osmose installatie) gerealiseerd, de leidingen zijn vernieuwd en de vloer is opnieuw gelakt, alsook de trap en het houtwerk aan de binnen- en buitenzijde (2016).​

Bovendien heeft de bar/keuken in 2017 een metamorfose ondergaan om zo een flexibele werkplek te creëren, zodat het geven van workshops en ontvangen van grote groepen mensen voortaan ook tot de mogelijkheden behoort.​

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Stijn Timmermans. Bel 030-234 50 80 of mail naar stimmermans@vdweerd.nl

Prijsverlaging: Ricetta di successo (Van Oost Pastabar – Utrecht-Oost)

Het park om de hoek, de pasta op tafel, die onvervalste sfeer. Het zijn stuk voor stuk ingrediënten van het ricetta di successo van Van Oost Pastabar aan de Jan van Scorelstraat. Delizioso!

Halverwege op de route van het Wilhelminapark naar het Rietveld Schröderhuis, waar de Jan van Scorelstraat kruist met de Prins Hendriklaan, daar gebeurt het.

Van de Adriaen van Ostadelaan tot de Stadhoudersbrug fungeert de straat ook als belangrijke verbindingsroute voor het openbaar vervoer, onder meer richting De Uithof en het Diakonessenhuis.

Het is er dagelijks een drukte van belang!

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-234 50 80 of mail naar ibokma@vdweerd.nl

Van de Weerd feliciteertOvername drie Golden Tulip Hotels door Fletcher Hotels

Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, opent de deuren van drie sportief georiënteerde hotels in de steden Kerkrade, Eindhoven en Weert, door de overname van drie Golden Tulip hotels.

Met Fletcher Hotel-Restaurant Parkstad-Kerkrade in Kerkrade kan Fletcher Hotels de gasten iets unieks aanbieden: het hotel heeft 78 kamers en ligt in de ring van het stadion van voetbalclub Roda JC. Het hotel heeft een eigen Skybox en enkele multifunctionele feest- en vergaderzalen met onder meer uitzicht op het speelveld.

Fletcher Hotel-Restaurant Jagershorst-Eindhoven, een begrip in Eindhoven, heeft 88 kamers, vele multifunctionele feest- en vergaderzalen, restaurant, bar, fitnessruimte en een prachtig binnenzwembad. Het hotel ligt op slechts 20 minuten rijden van het Philips Stadion. Vele voetbalclubs die tegen PSV voetballen worden van oudsher hier ondergebracht.

De hattrick wordt vervolmaakt met het vlakbij het station liggende Fletcher Hotel-Restaurant Weert in Weert. Dit 60 kamers tellende hotel heeft een fitnessruimte, restaurant, bar en multifunctionele feest- en vergaderzalen en ligt op slechts 20 minuten met de trein van het bekende voetbalstadion in Eindhoven.

Namens ons kantoor was Bas Vanhijfte betrokken bij deze transactie.

Hotel Appelscha verkocht!

Namens de eigenaar hebben we Marten van der Schoot gevonden om het hotel en restaurant per 1 april jl. over te nemen. Een succesvolle transactie voor alle partijen. Bedankt voor de prettige samenwerking en gefeliciteerd beiden!

De Posterij in Zeist wordt restaurant Mido

Na ruim drie bewogen jaren hebben we namens de familie Wouters de exploitatie van de Posterij – gevestigd in het prachtige oude postkantoor van Zeist – verkocht aan de eigenaren van restaurant Mido. Zij gaan het roer ietsje omgooien en een ander concept op deze mooie plek onderbrengen.

Wij danken de betrokken partijen – zo ook Heineken en de pandeigenaar de heer Jefferson – voor de prettige samenwerking! Van harte allen!