Horecatern 29 september 2017

Goed buurten in Barendrecht


In dit hoekpand aan Havenhoofd 1 in Barendrecht is Restaurant De Buren gevestigd. Een warm thuis voor een hoger marktsegment, met hoogkwalitatieve gerechten en echte klassiekers op de kaart.

Het restaurant plaats aan 80 gasten. Waarbij het gebouw in twee delen is opgesplitst. De huidige eigenaren gebruiken het linkerdeel voor het restaurant en het rechterdeel voor besloten partijen.

De tweede reden, naast de uitstekende kaart, van het succes van De Buren is het gezellige terras. Het biedt plaats aan circa 50 gasten en kijkt uit over de Gaatkensplas.

Financiële informatie:
Vraagprijs roerende zaken: € 135.000,–
Huurprijs onroerende zaken: € 40.000,– per jaar, excl. BTW

Interesse?
Neem dan contact op met Stijn Timmermans. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


‘Slechts’ 35 procent sluit nooit alleen af
Horecazaken waar nooit iemand alleen afsluit, zijn in Nederland in de minderheid. Dat blijkt uit een online poll van Koninklijke Horeca Nederland.Van de ruim tweehonderd respondenten, geeft bijna …..klik hier voor het volledige artikel.


Hollandse frieten op de Hollandsche Hoek


Van een simpel kroketje tot verse ambachtelijke friet. Bij cafetaria De Hollandsche Hoek staat kwaliteit hoog in het vaandel. Beamen ook de vele vaste gasten die keer op keer weer een lekkere snack halen, of laten bezorgen.

De Hollandsche Hoek bevindt zich op de hoek van de Laan van Nieuw Guinea en Makassarstraat in de populaire en opkomende Utrechtse wijk Lombok. Deze wijk wordt door velen gezien als hét multiculturele hart van Utrecht.

De zaak omvat 61 m2, waarvan 30 m2 verkoopruimte. Het geheel is in 2014 volledig vernieuwd/verbouwd, het gros van de inventaris is up-to-date en het bedrijf laat goede resultaten zien.
Het woongedeelte maakt onderdeel uit van de huurovereenkomst (ROZ winkelruimte 2012 ) op de begane grond.

De huidige ondernemers huren op de eerste verdieping een eveneens recent verbouwd driekamerappartement. In overleg is deze huurovereenkomst ook over te nemen.
Mooi meegenomen tot besluit: tot de verkoop behoren tevens twee (bezorg)scooters.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 67.500,–
Huurprijs horecabedrijfsgedeelte: € 12.000,– per jaar, excl. BTW
Huidige huurprijs woongedeelte (1e verd.)*: € 9.000,– per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of per mail naar horeca@vdweerd.nl.


Nederlands oesterseizoen officieel geopend
Op de Oosterschelde sleepte de YE7 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Danny Nelis overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee …..klik hier voor het volledige artikel


Idyllisch gelegen, door groen omgeven, brasserie


Deze brasserie zoekt een enthousiaste opvolger. Eentje die van aanpakken houdt, want gelegen op het goed beoordeelde vakantiepark in Maarn is klandizie gegarandeerd!

De brasserie bestaat uit een ruim opgezet restaurant met een zaalruimte, snackbar en campingwinkel.

Alle benodigde en in goede staat verkerende inventarisstukken zijn aanwezig om ‘turn-key’ in te stappen.

Het restaurant biedt in de huidige opstelling ruimte aan circa 75 couverts. Daarnaast is de achtergelegen zaal met eigen bar goed voor 150 gasten in feestopstelling (staand) en ruim 80 zittende gasten. Indien gewenst is de zaal door een geluidsisolerende wand af te sluiten van het restaurant.

Op zonnige dagen biedt het ruime terras plaats aan nog eens ruim 80 gasten.

Het bedrijf laat positieve cijfers zien en is vrij van personele verplichtingen (in vast dienstverband) over te nemen.

Optioneel
De achtergelegen (bedrijfs)woning wordt door de huidige ondernemer gehuurd tegen een (huidige en eventueel door verhuurder aan te passen) huurprijs van € 4.200,– per jaar (€ 350,– per maand).

Het betreft een nette woning met woonkamer, open keuken, badkamer en drie slaapkamers. In overleg is deze huurovereenkomst over te nemen.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 99.500,–
Huurprijs (horeca)bedrijfsobject: € 17.964,– excl. BTW, per jaar
Huidige huurprijs woning*: € 42.000.– per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of per mail naar horeca@vdweerd.nl.


Eenmaal, andermaal……

…verkocht! Okay, bijna, maar wacht niet te lang af, deze unieke horecaruimte aan de Veilinghaven in Utrecht geniet nu al de nodige belangstelling.

Het object aan de Veilinghavenkade bestaat uit een restaurantruimte met 60 zitplaatsen, een open keuken, twee gescheiden toiletgroepen, een opslagberging onder het restaurant én een groot terras met plaats voor nog eens 60 gasten.

Vanaf het terras kijken de gasten uit over de Veilinghaven. Dé aanlegplek voor 15 historische woonschepen en in de winter het thuis voor Eetcafé Statenjacht.

Financiële informatie:
Huurprijs horecabedrijfspand: € 42.000,– excl. BTW per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Jorran Erftemeijer. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Van de Weerd feliciteert

Amarty’s Utrecht
Aan de voet van de Dom heeft op 1 september jl. de overdracht plaatsgevonden van Amarty’s. Namens de eigenaar Rachid Hajji hebben we de verkoop van de exploitatie begeleid en is er zorggedragen voor de voortzetting van de huurovereenkomst. We wensen Rachid en de trotse kopers, Tony en Linh Bonsink, alle succes!