Horecatern 26 januari 2017

Geliefd op de Utrechtse Heuvelrug

Midden in het hart van de prachtige Utrechtse Heuvelrug vindt u dit door velen geliefde restaurant. Ideaal gelegen in het centrum van een gezellig dorp, op een goed zichtbare en mooie hoeklocatie.

Aangezien de huidige eigenaar zijn buitenlanddroom achterna gaat, staat het restaurant nu bij ons op de kaart. Hoogstwaarschijnlijk tijdelijk. Want dit, volgens recensies knusse, restaurant is een perfecte overnamekandidaat voor een snelle beslisser.

In het restaurant, waar de gast centraal staat en niets teveel is, is volop ruimte voor ondernemerschap. Het object heeft naast de 55 zitplaatsen op de begane grond namelijk nog eens 50 zitplaatsen op de eerste verdieping. Samen met de bar maakt het dit tot een ideale plek voor grote groepen gasten.

Het hele jaar door succes verzekerd
Door het ruime terras is het ook in de zomer hier heerlijk vertoeven. Waar vele lokale vaste gasten met plezier gebruik van maken, net als vele wandelaars en toeristen. Die de horecagelegenheid dankzij de uitstekende bereikbaarheid en prima parkeervoorzieningen moeiteloos weten te vinden.
Van alle kanten goed bekeken dus. Wat, tot besluit, ook opgaat voor de opslagruimte: in het gehuurde bevindt zich een grote (droge) kelder en aan de achterzijde is nog meer ruimte voor opslag.

In het gehuurde is een woning aanwezig welke momenteel verhuurd wordt voor circa € 700,– p/m. Dit zorgt ervoor dat de huurprijs voor de exploitatie met circa € 8.000,– per jaar daalt.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 125.000,–
Huurprijs horecabedrijfsobject: € 48.255,– excl. BTW, per jaar
na aftrek verhuurde woning: € 40.000,– excl. BTW, per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Jorran Erftemeijer. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Dit zijn dé vijf biertrends voor 2017

Al jaren stijgt de consumptie van bier in Nederland. In 2016 dronk bijna 50 procent van de Nederlanders maandelijks een biertje (bron: Nationaal bieronderzoek 2016).
ZytholoogThomas Wijns zet de vijf belangrijkste biertrends die hij voorziet in 2017 op een rij……klik hier voor het volledige artikel.


Warm aanbevolen concept – bij Westerpark (Amsterdam)

Om de hoek van het altijd gezellige Westerpark vindt u dit authentieke café-restaurant. Ter overname – en dat is bijzonder, want de huidige eigenaar is het concept pas 4 jaar geleden opgestart. Maar nu er een unieke kans in het buitenland op zijn pad is gekomen, moet hij met pijn in zijn hart afscheid nemen van dit Amsterdamse pareltje.

Het is een concept wat je niet veel meer tegenkomt, en wat zich daardoor positief onderscheidt. Elke dag biedt de chef-kok een daghap voor € 10,– aan, waar zowel buurtbewoners, collega-ondernemers als Westerparkbezoekers warm voor lopen.

Een nieuwe horecaondernemer zou dit concept goed kunnen voortzetten, maar uiteraard behoort ook een andere insteek tot de mogelijkheden. Het hoekobject heeft 45-50 zitplaatsen binnen en nog eens 40 tot 45 op het terras, zowel aan de zijkant als de voorkant van het café.

Het object is gevestigd in een hoekpand in de Staatsliedenbuurt. Een leuk stukje Amsterdam met veel verschillende horecabedrijven, zoals een Viscafé, Koffiebar, Italiaan, Bakkerij etc. en diverse detailhandel zoals de Albert Heijn, Kruidvat en de Blokker.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 155.000,–.
Huurprijs onroerende zaak: € 17.209,– excl. BTW, per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Jorran Erftemeijer. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Een lompe horecabaas heeft in 2017 een groot probleem!

Hoe kan het dat het veel horecaondernemers niet lukt om werknemers binnen te krijgen en aan zich te binden? Hoe kan het nou dat precies dát wat je vak is, namelijk ‘mensen blij maken en laten terugkomen’ precies bij de mensen die het dichts bij je zouden moeten staan niet lukt? Misschien zijn …. klik hier voor het volledige artikel


Italiaans restaurant in Zuid-Holland

In een mooi West-Nederlands dorp bieden wij dit gezellige Italiaanse restaurant te koop aan. Het restaurant beschikt over een prettig licht restaurantgedeelte met deels open keuken. Benvenuto!

In de keuken wordt nog écht Italiaans gekookt volgens traditioneel recept. Het menu is hier alle dagen anders. Het is net waar de gast zin in heeft; pasta, vis, vlees of een vegetarische schotel, mét of zonder voorgerecht.

Het restaurant is gevestigd in een hoekpand. Naast het restaurant is een zonnig terras gecreëerd. Bovendien beschikt het pand over twee bovenwoningen en een eigen parkeerterrein.

Voor ieder wat wils
Net als de formule in de keuken geldt ook voor de overname dat het maar net is waar uw voorkeur naar uitgaat: er is zowel een mogelijkheid om het pand te kopen, als te huren.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 68.000,–
Bij verkoop pand vraagprijs onroerende zaken: € 447.000,– k.k.
Bij verhuur pand vraaghuurprijs onroerende zaken: € 36.000,–

Interesse?
Neem dan contact op met Stijn Timmermans. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Gezellig in Zwolle!

In het centrum van Zwolle voelt iedereen zich direct thuis in dit huiselijke restaurant. De huidige eigenaren ondernemen in dit pand sinds 1998, en met succes! In 2012 werd het verkozen tot ‘Het leukste restaurant van Zwolle’. Vanwege het naderende pensioen dragen de ondernemers dit prachtige bedrijf over.

Naast restaurant dient het etablissement als Emaillen Museum. De collectie is door de jaren heen verzameld en aangeleverd door de gasten. Door de sfeervolle inrichting en de knusse ruimte heeft het restaurant een toegankelijke en gemoedelijke sfeer.

In aanvulling op de restaurantactiviteiten verzorgt het bedrijf ook lunchcatering. Hoofdzakelijk met stad/streek-producten en zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Kwaliteit en puur eten voor een betaalbare prijs is waar dit restaurant voor staat.

Uitstekend bereikbaar
Het horecabedrijfsobject bevindt zich in een zijsteegje van de welbekende Diezerstraat, dit is de belangrijkste winkelstraat van Zwolle, en de aanlooproute van/naar een groot parkeerterrein ‘De Turfmarkt’ en bushalte.
Het restaurant heeft 34 zitplaatsen, daarbij is er een terras met 6 zitplaatsen. Aan de voorzijde van het pand bevinden zich schuiframen wat het terras met de verkoopruimte op een gezellige manier verbindt.

In de directe omgeving zijn er diverse winkels, musea, een bioscoop en theater. Het is daarom de ideale locatie om een gezellige tussenstop te maken. De huidige ondernemers huren het gehele pand en onderverhuren de (zelfstandige) bovenwoning op de eerste verdieping.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 72.500,–
Actuele huurprijs: € 28.336,– per jaar
Huurinkomsten bovenwoning: € 6.750,– per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Belegger gezocht op de Wadden!

Namens één van onze opdrachtgevers uit het hoge Noorden zijn we hard op zoek naar een belegger die in zijn portefeuille nog ruimte heeft voor een uniek stukje vastgoed. Het beleggingsobject bevindt zich op één van de Waddeneilanden op een zeer bijzondere en bekende locatie.

De exploitatie laat al jaren zien gezond te zijn en de vooruitzichten zijn veelbelovend. Het vastgoed is door de jaren heen goed onderhouden en recent zijn er een aantal verbeteringen/aanpassingen gerealiseerd.

Indicatie vraagprijs: € 1.000.000,– plus.

Interesse?
Neem dan contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Van de Weerd feliciteert

Bar Beton Café in Utrecht verkocht aan Poké Perfect

Wij feliciteren Jeroen van der Hek en Eric van Boven met de verkoop van Bar Beton Café. Jeroen en Eric namen afscheid van de zaak aangezien deze zaak niet meer goed binnen de organisatie paste.

De naastgelegen zaak aan de Korte Jansstraat in Utrecht en hun drie andere vestigingen in Utrecht zijn stuk voor stuk net even een tandje groter en blijven onverminderd succesvol.

Op de plek van het voormalige Bar Beton Café opent begin maart Poké Perfect. De eerste Poké-winkel voor Utrecht, met louter gezond eten!

Stationsplein 1 in Enschede verhuurd!

Waar voorheen op deze locatie een bekend café zat en later een Italiaans restaurant, is het nu tijd voor een hedendaags en hip Grand Café. Een mooie aanwinst voor het Stationsplein en Enschede als stad.

Ingmar Bokma adviseerde de vastgoedafdeling van Grolsch met deze succesvolle verhuur van het statige pand en verkoop van de inventarisstukken. Wij wensen de partijen een gestroomlijnde samenwerking toe!

J&L Koffie enzo in Bussum verkocht

In Bussum heeft net voor de afgelopen kerstdagen de overdracht plaatsgevonden van J&L Koffie enzo. Miriam de Munk is de gelukkige eigenaresse geworden en zal na nog wat kleine aanpassingen snel de deuren weer openen.

Van de Weerd Horecamakelaars stond de familie Van Geel bij met de verkoop van de exploitatie en het overdragen van de huurovereenkomst. Veel succes in de toekomst J&L Koffie en Miriam enzo!