Horecatern 20 maart 2017

Uitnodigend restaurant in Museumkwartier Utrecht!

In de historische wijk ‘het Museumkwartier.’ Aan de Nieuwegracht in Utrecht. Rustend op een authentieke werfkelder. Dit gemoedelijke restaurant mag er zijn! Ook online: met een volle 8 op Iens (uit liefst 91 recensies).

Vele enthousiaste terugkomende (zakelijke) gasten komen zowel uit de wijk en stad, als de regio. Het restaurant laat dan ook mooie omzetten en goede resultaten zien over de afgelopen jaren.

Het restaurant biedt plaats aan 45 tot 50 (zittende) gasten, verdeeld in een ‘woonkamer-setting’ aan de voorzijde, en aan de achterzijde op een overdekte binnenplaats. De authentieke werfkelder heeft een capaciteit van maximaal 35 (zittende) gasten.

Wanneer de oorspronkelijke toegangsdeuren van de werfkelder openstaan geniet je van een idyllisch (typisch Utrechts) uitzicht.

De deels open keuken bevindt zich op de begane grond en op de eerste verdieping is nog een dienst-/opslagruimte te vinden.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 160.000,–
Actuele huurprijs onroerende zaken: € 61.200,– excl. BTW, per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Stijn Timmermans of Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Wereldmuseum Rotterdam sluit sterrestaurant: ‘verbazing en ongeloof’

‘Een dag van verbazing en ongeloof’, zo reageert het team van sterrestaurant Wereldmuseum op het nieuws dat het de deuren moet sluiten op 31 maart. Het Wereldmuseum Rotterdam wil het restaurant sluiten met als doel……klik hier voor het volledige artikel.


Statig horecabedrijf en royale woning in het hart van ’t Gooi!

Al jaren een begrip in Laren (NH) en de wijde omtrek: De Prinsemarij. Een markant gebouw op een toplocatie met alom bekend restaurant.

Het voormalig raadhuis / politie(prinsemarij)bureau is gebouwd in neo-renaissancistische stijl, naar ontwerp van architect J.C. Jurriëns, in opdracht van het gemeentebestuur van Laren.

De Larense burgemeester C.L. Velthuijsen legde op 30 augustus 1888 de eerste steen.

Het restaurant, op de begane grond, biedt plaats aan ca. 60 gasten en de bar herbergt 40 zitplaatsen. Verder bevindt zich aan de voorzijde een prominent terras waar ruimte is voor nog eens ca. 75 gasten.

Vanwege een geplande verhuizing wenst de huidige eigenaar afscheid te nemen van het geheel. Zowel verhuur als verkoop van het horecabedrijfsgedeelte behoort tot de mogelijkheden.

De Prinsemarij aan de Sint Janstraat in het hart van Laren wordt omringd door vele winkels van naam en andere leuke horeca.

Op de bovengelegen etages bevindt zich een riante woning met dakterras en eigen lift. De eerste etage beschikt over een royale woonkamer, luxe woonkeuken en slaapkamer met moderne badkamer met wastafel, douche en toilet.

De tweede etage beschikt over een werkkamer, grote masterbedroom met walk-in-closet, luxe badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en 2e slaapkamer.

Deze tweede verdieping biedt tevens toegang tot het riante dakterras en (via een vaste trap) de bergzolder.

Financiële informatie:
Vraagprijs roerende zaken: € 475.000,–
Vraagprijs onroerende zaken horecabedrijfsgedeelte: € 1.275.000,–
Vraagprijs onroerende zaken woning: € 1.750.000,– k.k.
Huurprijs onroerende zaken horecabedrijfsgedeelte: € 97.500,– excl. BTW, per jaar
Vraagprijs roerende en onroerende zaken: € 3.500.000,– k.k

Interesse?
Neem dan contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Grolsch introduceert De Klok bier in horeca: fust €70

Grolsch gaat haar De Klok bier naar de horeca brengen. De brouwer gaat daarbij stapsgewijs te werk en begint eerst….klik hier voor het volledige artikel.


Komt dat zien: Gastronomie de Luifel

In Ruurlo, bekend om zijn coulisselandschap, vindt u dit veelzijdige horecabedrijf. Ter overname. Prachtig gelegen in de achterhoek. Een locatie met volop mogelijkheden.

Versterkt door een hoge toeristenstroom, mede dankzij tal van lokale bezienswaardigheden, evenementen en activiteiten: gedurende het hele jaar!

Het horecabedrijfsobject telt een oppervlakte van ruim 1.300 vierkante meter en beschikt over een restaurantgedeelte met ruime serre, diverse zaalruimten, en verschillende algemene, dienst- en productieruimten.

In alle opzichten royaal. Bovendien beschikt het geheel over een geweldig parkeerterrein, met plaats voor ruim 100 voertuigen.

De keuken is Europees georiënteerd en 363 dagen per jaar geopend voor lunch, diner en borrel. Het bedrijf verhuurt de verschillende zalen voor feesten, partijen en recepties. De zaalruimten zijn eventueel te combineren, waardoor de capaciteit vergroot kan worden.

De verschillende zaalruimten hebben een capaciteit variërend van 20 tot 120 gasten.

Financiële informatie:
Vraagprijs onroerende zaken: € 630.000,– k.k.
Vraagprijs roerende zaken: € 65.000,–
Voor de juiste kandidaat bestaat er de mogelijkheid om de onroerende zaken te huren. Voor meer informatie hieromtrent neemt u contact op met de makelaar.

Kijkje achter de coulissen?
Neem dan contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Toprestaurant aan de rand van de binnenstad van Utrecht

Dit absolute toprestaurant bestaat dit jaar zeven jaar. Het heeft puur eten, goed gastheerschap en mooie wijnen hoog in het vaandel staan. De chef-kok maakt gebruik van seizoensproducten en veelal duurzame ingrediënten.

Het restaurant combineert het pure uit Italië, het klassieke uit Frankrijk en het bourgondische van België.

De zaak beschikt over een restaurantruimte met ongeveer 52 zitplaatsen, daarnaast een ‘open’ keuken en een ruime dienstruimte aan de achterzijde van de keuken. Het voorziet in een gescheiden heren-/damestoiletgroep. Aan de voorzijde van het pand heeft het restaurant een terras met plaats voor circa 27 gasten.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 155.000,–
Huurprijs horecabedrijfsobject: € 33.000,– excl. BTW, per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Stijn Timmermans en Jorran Erftemeijer. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Van de Weerd feliciteert

30ML verhuist naar Vredenburg

De kogel is door de kerk! Frans en Wendy Kooijman verhuizen naar het Vredenburg en hebben daarmee per 1 maart 2017 afscheid genomen van de locatie aan de Mariastraat. De koper vonden we dichtbij, namelijk aan de overkant van de straat. We wensen Arif en Galdi veel geluk met hun nieuwe locatie. Frans en Wendy zien we snel weer aan het Vredenburg en in het nieuwe Leidsche Rijn Centrum.

30ML Coffee Roasters Utrecht

Kloek Nachtegaalstraat verkocht!

Op 1 maart 2017 zijn Lotte Dolderman en Rogier Meulman de trotse eigenaar geworden van de locatie waar eerder Kloek en Eigen Schuld gevestigd was. De ‘Kloek-vestiging’ aan het Vredenburg gaat onverminderd enthousiast verder, en aan de Nachtegaalstraat openen de kopers binnenkort ‘Eetcafé Refter’. We wensen alle partijen veel succes!