Horecatern 13 april 2017

Glansrijk in Steenwijk!

Sinds 1989 (huidige ondernemer sinds 2005) een begrip in Steenwijk vanwege de uitstekende ligging (het absolute hart van Steenwijk), het heerlijke eten en het zonrijke terras! Nu ter overname: Croissanterie aan de Markt in Steenwijk.
De lunchroom, die om privéredenen op de markt komt, ligt aan het centrumplein van Steenwijk. Te midden van diverse horecagelegenheden en winkels. Pal voor de deur bevindt zich wekelijks de markt. En het plein staat met name in de zomermaanden bekend om de gezellige evenementen, waaronder de wekelijkse Midweekfeesten.

Voor een overzicht van alle activiteiten in Steenwijk, kijk op Steenwijkvestingstad.nl.

De plaats kent bovendien een breed verzorgingsgebied en geniet in de zomermaanden van het om de hoek gelegen toeristische Giethoorn.

Objectinformatie

De begane grond, de tussen- en eerste verdieping functioneren als verkoopruimte. De keuken bevindt zich in het souterrain en de tweede verdieping wordt gebruikt als dienst-/opslagruimte. Indien gewenst (en na aanpassingen) is de tweede verdieping ook te gebruiken als bedrijfswoning.

De lunchroom biedt een capaciteit van ca 100 zitplaatsen en op het terras is eveneens ruimte voor ca 100 gasten. Door de te openen pui is het in de zomer mogelijk de binnenruimte bij het (deels met heaters uitgeruste) terras te betrekken.

Waar de focus momenteel ligt op het voeren van een lunchroom, is het op deze glansrijke locatie natuurlijk ook mogelijk om een restaurant of grand-café te exploiteren.

Financiële informatie:
Vraagprijs roerende zaken: € 87.500,–
Huurprijs horecabedrijfspand: € 30.314,– excl. BTW, per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


The Barn opent tweede vestiging in Utrecht

The Barn, dat ook een vestiging heeft op de Amsterdamse Zuidas, opent in juli ook een vestiging in Utrecht. De nieuwe vestiging komt in de nog te realiseren Stadskamer.


Groot casco horecabedrijfspand in Gouda te koop

Dit horecabedrijfspand met bovengelegen (bedrijfs)woning ligt in het centrum van de Zuid-Hollandse stad Gouda.

Het horecapand heeft een totale bedrijfsoppervlakte van 554 m2 en biedt 464 m2 aan verkoopoppervlakte. Het geheel omvat een restaurant op de begane grond en een zaal op de eerste verdieping met aangelegen dakterras. De kelder is op stahoogte, omvat 90 m2 en doet dienst als opslagruimte.

Sinds lange tijd was op deze locatie een horecabedrijf gevestigd, ‘Restaurant L’Etoile’. Het bedrijfsgedeelte heeft een functionele indeling.

Naast het horecabedrijfsgedeelte bevindt zich op de eerste verdieping een (bedrijfs)woning. Deze behoort ook tot het geheel en heeft een oppervlakte van ongeveer 75 m2.

De bereikbaarheid, zichtbaarheid en herkenbaarheid zijn goed, zo ook de stand van het pand. De locatie wordt beoordeeld, uitgaande van het gevoerde bedrijfsconcept, als goed.

Financiële informatie:
Vraagprijs onroerende zaken: € 695.000,–

Interesse?
Neem dan contact op met Stijn Timmermans. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Dutch Beer Challenge: alle winnende bieren op een rij

In Rotterdam werd woensdag 22 maart de derde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. In totaal 83 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 297 verschillende bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking ….klik hier voor het volledige artikel.


Welkom thuis in Vaartsche Rijn

Op deze absolute toplocatie aan de Westerkade, direct naast het station, is uw ondernemerschap van harte welkom in huiskamerrestaurant Vaartsche Rijn. Een omzettechnisch veilige haven voor een creatieve restauranthouder.

De huidige ondernemers richten zich voornamelijk op de particuliere markt, afkomstig uit de directe omgeving. Het restaurant bedient gasten met een 4-, 5- of 6-gangenmenu met, indien gewenst, een passend drankarrangement. En met een interieur en keuken die net 2 jaar oud zijn, kan dit bedrijf nog jaren vooruit.

Geen kaart betekent geen keuzestress voor de gasten.

Dat het huidige concept het goed doet, bewijzen de lovende recensies op Iens.nl, TripAdvisor, Google en Facebook. Versterkt door de hoge cijfers in alle landelijke kranten, recent nog in NRC 8+, gouden pollepel een 8,5.

Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend van 18:00 uur tot sluit, en biedt plaats aan 34 gasten.

De ligging is uitstekend

Het restaurant bevindt zich aan de Westerkade, op minder dan 1 minuut loopafstand van het Station Vaartsche Rijn. Bovendien is er in de nabije omgeving (ook voor de deur) van het restaurant voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 187.500,–
Huurprijs horecabedrijfspand: € 25.100,– per jaar

Kijkje achter de coulissen?
Neem dan contact op met Stijn Timmermans. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Kans om niet te laten schieten!

Shotjesbar Chupitos gaat verhuizen binnen Groningen. De huidige locatie komt daardoor vrij voor een volgende horecaondernemer.

De verhuur beslaat zowel de begane grond als een deel van de eerste verdieping. De begane grond is praktisch ingedeeld en beschikt naast de barruimte over een volledig afgesloten rookruimte.

De capaciteit (conform brandweer) is gesteld op 100 personen met uitsluiting van de rookruimte.

De eerste verdieping beschikt over een tweetal appartementen waarvan er momenteel één in gebruik is als kantoorruimte, de andere ruimte wordt doorverhuurd als studio.

Het horecabedrijfsobject is gevestigd aan de zeer bekende horeca- en winkelstraat de Gelkingestraat in Groningen en is op dinsdag en woensdag geopend van 22:00 tot 04:00 uur. En donderdag tot en met zaterdag van 22:00 tot 05:00 uur.

Aangezien er in Groningen geen verplichte sluitingstijden gelden, zijn andere openingstijden op deze locatie ook goed mogelijk.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsinventaris: € 50.000,–
Huurprijs onroerende zaken: € 22.000,– excl. BTW, per jaar

Interesse?
Neem dan contact op met Stijn Timmermans. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Van de Weerd feliciteert

Eetcafé Lansingh – Optisport

In opdracht van B&W van de gemeente Krimpen aan den IJssel begeleidde Ingmar Bokma van Van de Weerd Horecamakelaars bij de aankoop van eetcafé Lansingh. Op deze manier kunnen de heer Heijne den Bak en mevrouw Beukers aan de slag met hun nieuwe uitdaging en staat het de gemeente vrij het gehele complex onder te brengen bij Optisport. We wensen alle betrokken partijen veel succes toe!

Da Portare Via

Wij feliciteren Da Portare Via met de aanhuur van hun nieuwste locatie in Utrecht. Begin april kregen de ondernemers de sleutels in handen van alweer de derde locatie in de Domstad. Na het succes in Amsterdam blijkt het concept ook zo goed aan te slaan in Utrecht dat een derde Da Portare Via hier niet mocht uitblijven. Bovendien opent het bedrijf binnenkort ook in Zwolle nog een vestiging. Goed bezig!