Dat je in Utrecht de beste horecamakelaars vindt, is niet voor niets natuurlijk ;-). De Utrechtse horeca leeft. Met tal van leuke concepten en mooie restaurants in ‘ons’ stadsie.

Van koffietentje, burgerrestaurant, ‘plant based restaurant’, ijssalons en boetiekhotels tot frietwinkels. Alle categorieën in de horeca zijn er goed vertegenwoordigd: hotels, eetcafés, restaurants, ijssalons en cafetaria’s.

Als je regelmatig door het centrum van Utrecht loopt dan zie je telkens wel weer een nieuw zaakje wat je niet eerder was opgevallen. Niet alleen in het centrum, ook steeds meer horecazaken vestigingen zich in de wijken van Utrecht.

Utrecht groeit!
Zowel onder de toeristen als inwoners is Utrecht populair. Met De Dom, ‘ingepakt’ tot 2024, blijft de domstad simpelweg een ultieme trekpleister voor dagjesmensen, cultuurliefhebbers (geweldige musea) en fijnproevers.

Aangezien het aanbod in Utrecht groeit, bieden we met plezier een greep uit ons aanbod in de Domstad aan: een aantal zaken zijn in discrete verkoop, in dat geval zijn niet alle details hieronder benoemd. Wat reden te meer is om contact op te nemen met de betreffende makelaar.

1. Gastmaal

Soort horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: ca. 50
Terras aanwezig: ja

De natuur als leidraad, smaak en liefde voor het vak voorop; bij Gastmaal is aandacht voor details het hoofdingrediënt. Aandacht voor het product, aandacht voor de omgeving en – vooral – aandacht voor de gast. Dat is, alweer sinds 2011, de motor achter dit goed renderende restaurant aan de Biltstraat in Utrecht.

2. Waku Waku

Soort horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: 100
Terras aanwezig: ja

Het razendpopulaire restaurant serveert verschillende keukens van over de hele wereld. Mogelijk gemaakt door een internationale keukenbrigade. Alles aan Waku Waku is origineel, vers en divers.

Het restaurant is gelegen in Hartje Utrecht centrum, namelijk Vredenburg 28

3. Le Canard

Soort horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: ca. 33
Terras aanwezig: ja

Le Canard bevindt zich aan de rand van de Utrechtse binnenstad met het uitgaanscentrum Ledig Erf, het Louis Hartlooper Complex, concertzaal Tivoli De Helling en het Centraal Museum op een steenworp afstand.

De huidige ondernemers zijn na 12 jaar toe aan een nieuwe uitdaging en hebben daarom besloten om deze populaire horecazaak te verkopen. Daarmee staat de deur open voor nieuw ondernemerschap op deze aantrekkelijke plek in Utrecht

4. Stille verkoop

Soort horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: 100 – 150
Terras aanwezig: ja

Te midden van alle stedelijke reuring, op een A1-locatie in het centrum van Utrecht, bieden we dit prachtige restaurant aan. Het horecabedrijf biedt plaats aan 100-150 zitplaatsen met terras. Het betreft een bewezen, modern concept met een keurige omzet- en kostenstructuur.

5. Berlijnplein

Soort horeca: casco horecaruimte
Oppervlakte totaal: 411 m2 (verkoopruimte 211 m2)
Terras aanwezig: ja, mogelijk

Dit nog te bouwen casco horeca-object in Utrecht Leidsche Rijn aan het Berlijnplein 440 beschikt over een terras, direct aan het grasveld waar regelmatig evenementen plaatsvinden. En even verderop vind je bioscoop Pathé Utrecht Leidsche Rijn.

6. Vers

Soort horeca: Dagexploitatie / lunchroom
Aantal zitplaatsen binnen: 20 + 20 te realiseren zitplaatsen in de bijbehorende werfkelder
Terras aanwezig: ja

Heerlijk ondernemen in een monumentaal pand in hartje Utrecht. Aan de zonnige kant van de Oudegracht, mét bescheiden terras voor je deur. Compleet met *wereldwijd unieke* werfkelder. En dat direct aan de gracht, om heel varend, winkelend en wandelend Utrecht mee te verleiden.

7. Coffeemania

Soort horeca: Dagexploitatie/koffiezaak
Aantal zitplaatsen binnen: 45 + 10 – 12 in de zaalruimte
Terras aanwezig: ja

Coffeemania bedient op station Overvecht treinreizigers, wijkbewoners, vaste gasten en spontane bezoekers op hun wenken. Met écht goede koffie, een lekker broodje of een zelfgebakken koek. En dat alweer sinds 2012.

8. The Sandwich Company

Soort horeca: Lunchroom
Aantal zitplaatsen binnen: 50 – 60
Terras aanwezig: ja

Dit (horeca)bedrijfsobject staat klaar om een nieuwe, hippe en trendy invulling te krijgen. Vanwege de zeer gewilde situering, indeling en conceptuele veelzijdigheid van het pand, zijn er volop mogelijkheden om er een succesvolle business van te maken.

9. Café Willem

Soort horeca: café-restaurant
Aantal zitplaatsen: 55
Terras aanwezig: ja

Dit café-restaurant in de Utrechtse Tuinwijk, aan de Willem van Noortstraat, bekleedt hier een onmisbare buurtfunctie en doet dat fenomenaal. In de nabijheid van het Griftpark, Wittevrouwen, Tuindorp en Vogelenbuurt.

10. Eethuis de Helden

Soort horeca: Restaurant
Aantal zitplaatsen: 50 – 60
Terras aanwezig: ja

In de buurt van de populairste wijken van Utrecht én het Griftpark, bieden wij deze unieke onderneming aan. Eethuis de Helden. Gelegen in een prachtig hoekpand – met een brede, glazen front – aan de Jan van Galenstraat.

Het geheel is voorzien van een professionele, goed onderhouden en open keuken, een prachtig entresol en raampartijen die van het plafond tot aan de grond reiken.

11. Kipatelier

Soort horeca: Afhaal- bezorgzaak

Een hippe en goedlopende afhaal-/bezorgzaak middenin winkelcentrum De Gaard in Utrecht Noordoost. De perfecte uitvalbasis voor bezorging in de populairste wijken van Utrecht (Vogelenbuurt, Tuinwijk, Tuindorp & Wittevrouwen).

12. De Vlampijpstraat

Soort horeca: Casco-horecaruimte

Op zoek naar de perfecte locatie voor een cateringbedrijf? Of wil je een zaak openen met bezorg- en afhaalmogelijkheden, maar heb je de juiste locatie nog niet gevonden? Dan hebben we goed nieuws!

13. Juuls Hummus

Soort horeca: dagzaak, bezorg- en afhaal
Aantal zitplaatsen: 16
Terras aanwezig: ja

Met hoge passantenstroom én goede zichtbaarheid vanaf de drukbezochte Burgermeester Reigerstraat, heb je alvast enorme pluspunten voor een goedlopende horecazaak te pakken.