Foto's
Plattegronden

De wereld aan je voeten in Giethoorn

Beulakerweg 133 d
8355 AG Giethoorn
177 m2
Huurprijs: € 36.000,- per jaar

Omschrijving

Op een fantastische A1-locatie in het toeristische Giethoorn wacht dit prachtig in stijl ontworpen horeca paviljoen op een net zo waardige ondernemer!

Namens de eigenaren zijn wij op zoek naar een gepassioneerde horecaondernemer die op deze locatie de vele toeristen, de omwonenden en zakelijke gasten kan bedienen.

Het geheel is met grote zorg ontwikkeld en wordt opgeleverd met de nodige (horeca) voorzieningen. Namelijk (o.m.); afgewerkte gescheiden toiletgroepen (incl. m.v. toilet), wand-/vloerafwerking keuken, licht en elektra (basis), vetvangput, afgewerkte (basis) vloer, meterkast, vloerverwarming, CV-ketel, bestrating terrein (deels), vernieuwd looppad langs de gracht en vernieuwde beschoeiing.

Tel daar bij op de fantastische ligging aan de Cornelisgracht, prachtig ruim (en zonnig!) terras, in de nabijheid van twee havens en de eigen parkeervoorzieningen (uniek!). Hier zit je goed.

Water, grachtjes, pittoreske huizen, karakteristieke bruggetjes, veel groen; Giethoorn ten voeten uit. Wereldberoemd, niet in de laatste plaats door de eervolle vermelding op de wereldeditie van het monopolyspel.

Toeristen komen van heinde en verre naar dit dorp. Het is een bucketlist-favoriet bij uitstek. Ook voor Nederlanders zelf. Een bootje varen door de grachten, prachtige fiets- of wandeltochten maken door het gebied of genieten van de fijne restaurants die je hier vindt. En over dat laatste gesproken. Het centrum van Giethoorn is autovrij. Daarom zijn de wegen rondom het dorp altijd druk. Een van deze wegen is de Beulakerweg (N334). Hier ligt dit riante perceel mét een spiksplinternieuw horecabedrijfsobject met voorzien van de nodige voorzieningen en klaar voor gebruik/verhuur.

Instapklaar voor een slimme ondernemer
Het horecabedrijfsobject wordt streekgebonden gebouwd in ‘Gieterse’ stijl met een industriële touch. Indicatief beslaat het object ca. 177 m2 (BVO) aan bouwvlak. Op het terrein (en direct rondom het object) is ruimte voor 16 parkeerplaatsen en niet onbelangrijk; een ruim en zonnig terras (voor ruim 200 stoelen!) pal aan het beroemde vaarwater. Binnen is ruimte voor ca. 60 zitplaatsen (verkoopruimte van ruim 100 m2). Tevens is het denkbaar – geen verplichting – aanvullende ruimte te gebruiken/huren in het naastgelegen bedrijfsverzamelgebouw voor kantoor-/opslagruimte, recreatieve doeleinden (fiets- of bootverhuur) of bijvoorbeeld ruimte om je eigen bier te brouwen.

Het naastgelegen gebouw is momenteel in ontwikkeling en herbergt in de zomer van 2022 een ijsmakerij/-loket en waterfietsverhuur. Dit zorgt voor de perfecte synergie met het horecapaviljoen.

Toeval of niet, de welbekende bootjes kunnen (in overleg) ruimschoots aanleggen aan de steigers aan de zijde van de passantenhaven. Op aanvraag zijn extra ligplaatsen in te huren bij de haven. De ontwikkeling bevindt zich nabij de parkeerterreinen, op de toeristische route en met dé drukbezochte bushalte om de hoek.

Het object wordt qua voorzieningen nagenoeg ’turn-key’ opgeleverd.

Financiële informatie (lange termijn):
Basishuurprijs: € 49.500,- excl. BTW, per jaar
Ingroeihuur:
– Jaar 1: € 36.000,- excl. BTW
– Jaar 2: € 44.000,- excl. BTW
– Jaar 3 (basishuurprijs): € 49.500,- excl. BTW
Huurtermijn: 5 + 5 jaar (ten minste)
Verlengingstermijn(en): telkens 5 jaar
Zekerheidsstelling: ter grootte van drie maanden (basis)huur incl. BTW
Indexering: is van toepassing, doch vanaf jaar 3
Opleveringsniveau: casco plus
Voorbehoud: op basis van gunning verhuurder
Uitbreiding t.b.v. opslag is bespreekbaar

OF

Financiële informatie (POP-UP):
– Vraaghuurprijs: nader overeen te komen – omzetgerelateerde huur is bespreekbaar
– Huurtermijn: in overleg
– Opleveringsniveau: casco plus.
– Voorbehoud: op basis van gunning verhuurder

Meer informatie & contact
Voor meer informatie, vragen of bezichtigen neem dan contact op met de makelaar van dit object Ingmar Bokma

Kenmerken

Status
Beschikbaar
Type horeca
Café-restaurant, Casco-horecaruimte, Dagexploitatie, Eetcafé, Lunchroom, Restaurant
Huurprijs
€ 36.000,- per jaar
Soort object
Horeca
Oppervlakte (VVO)
177 m2
Regio
Overijssel
Liggingskenmerken
Winkelgebied stadscentrum, Landelijk gebied
Woonruimte
Nee

Bekijk op de kaart